Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do zahradní sekačky výběr

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Většinou výrobce doporučuje 5W30 a i u nových takový prodejce dodává. ( třeba na hondu dodá olej honda ).

Ale včera jsem se díval v marketu a u 5W30 bylo napsáno, že je na chladné podmínky, u 10W30 bylo běžný provoz.

A přitom na obalu na nálepce byla někde zahradní sekačka a někde sněhová fréza - dle výrobce oleje.

Asi je jedno který se do zahradní sekačky dá?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Už jsem to tu psal několikrát. Podle mě všichni vyrobci zahradní techniky pro vyplnění návodu používají pravěkou tabulku od Briggsu ještě z dob jednorozsahovych olejů s kvalitou api sg. Kdyby se podle toho měl člověk řídit, musel by měnit olej za jinou viskozitu podle sekání v 20 nebo 30 stupních, o větších rozdilech nemluvě. A to ještě půlka sekaček ma chladicí žebra válce úplně zasraný utemovanou trávou a teplotu tak úplně jinde ... Dávám do všeho 10w-40, takže by neměl tolik řídnout při vyšší teplotě. Navíc motorek sekačky je ten nejprimitivnější, co vůbec jde vyrobit, takže jeho nároky na vlastnosti oleje nemůžou být vyšší, než minimální. A když si vezmu, že většina uživatelů olej ani nevymeni za celou zivotnost sekačky, která i tak skončí na prorezle šasi se stále zdravým motorem ...
Taky už léta dávám do sekaček oleje,které zbyly při výměně u auta nebo motorky..A šlape to bez problémů..

re4zon
hodnocení

3x
Do bezneho motoru v sekacce uplne jakykoliv od sae30 az po 15w40.

makk
hodnocení

2x

Do sekačky stačí SAE 30. Vůbec není potřeba celoroční olej, nebo snad sekáte trávu v zimě? Takže řešit jestli 5W nebo 10W je zbytečné, to jsou hodnoty pro zimu.

hodnocení

2x
U sekačky je to asi jedno. Lejem tam, čo mám po ruke / zbytok z auta. 5W 30 až 10W 40.

vernon
hodnocení

1x
Normálně podle doporučení - SAE 30 pro vzduchem chlazené motory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]