Nejste přihlášen/a.
Postup přesně opačný - sundat starou baterku,vymontovat hadičky,zjistit závit a jít je koupit.Dělá se několik rozměrů na obou koncích , Podle stavu baterie - kartuše - bych uvažoval o výměně celé baterie
Hadičky mají obvykle šestihran na 10 (nebo větší) klíč,většina výrobců doporučuje dotahovat jen rukou
Jsou tam nejspíš tyto hadičky. Povolíte příslušným klíčem (nejspíš 12-13 mm). Závit obvykle M10, na druhé straně netuším, nejsem věštec, je třeba změřit. Udávaná životnost 2-10 let, já mám některé už 18 let a drží.
Nejlépe se hadičky povolují, když je baterie mimo umyvadlo či dřez a mezi hadičkama nezavazí podkova se závitovou tyčkou.
Závitovou tyčku doporučuji zkrátit dle umyvadla nebo dřezu, aby přes matici příliš netrčela. Pak na matici nejde nasadit normální ořech gola klíče a je nutno použít trubkové klíče a s těma se kolem hadiček blbě manipuluje. Také je vhodné závit pořádně namazat vazelínou.
Většinou co jsem se setkal pod baterií hned u příruby závitová tyčka uhnije a místo povolení upadne.
Hadičky neutahovat silou. Těsní přes ty O kroužky.
Druhé konce jsou nejčastěji 3/8 na roháčku, který pokračuje do 1/2.
Málo kdy někdo použije roháček s výstupem na hadičku 1/2.
No pozor! jsou baterie kde se hadičky z baterky nevymontovávají...musíš vyměnit celou baterku včetně hadiček...
To jako výrobce vyrobí tělo baterie s hadičkami napevno? Který výrobce to je, ať si dám pozor? Díky
Kupuju jen Novaservis a Grohe.
Tak já hadičky vždy měnil na nenamontované baterii na dřez zkrz lepší přístup. Takže závlačka "no problem".
Ono ani u Novaservisu to nejde nikterak pohodlně, když je baterie osazena a zavazí kolem hadiček tlustá podkova a trčící závitovka (pokud tedy hadičky nemají konce s dlohým prodloužením).
Proč kecá? Jak píšu. Nejlíp se s tím manipuluje, když je to mimo dřez. U Grohe to snad ani jinak nejde nebo si to neumím představit. Natočil jsem hrnec s vařící vodou a octem, celou baterii se starýma hadicema vykoupal asi na hodinu a pak rozebral páku, kartuši, koukl dovnitř a jak to bylo čisté, tak bylo krásně vidět, že je v těle baterie vnitřek s hadičkama, který by šel vyklepnout. Tak jsem vyklepnul a na vnitřním válečku hadičky a čumí mezi nima závlačka.
Jak je to vše odmočené bez vodního kamene, tak to jde hezky pomalu jako u nové. Taky jsem to dělal celou sobotu a u kamaráda jsem to měl i s obědem. Na to, že jsem to dělal poprvé, tak jsem si hrál 5 hodin napohodu. Nebylo kam spěchat.
Podobně složité mě možná příjdou repase zadních třmenů kotouč. brzd na autech.
JJ přesně Grohe a HansGrohe to mají na pevno...proto to zmiňuju...sám jsem nad tím špekuloval když jsem tu baterku instaloval doma..dokonce jsem i návod četl...musel jsem hadičky přes mufnu prodlužovat
zavřít vodu povolit ty hadice na přívodu pak povolit matku co drží baterii
baterii sundat demontovat hadičky a dát nové
pokud máš v háji i ventily co zavíraj vodu pod dřezem vyměn je taky
osobně bych dal komplet novou celou baterii ta stará bude ve stavu kdy urveš ty zajištovací šrouby a prohráváš
další co múže překvapit je vyhnilá díra v kuchynský desce pak budeš potřebovat podložku 2kusy o vnitřním průměru 35mm a venkovní dle díry já nedávno dával 60mm
Doporučuji nekupovat tyto nejlevnější roháčky. Po letech nejdou zatáhnout a nebo pak kapou. Většinou je měním po 5ti letech, když přestávají fungovat a nejdou zatáhnout (máme tvrdou městskou vodu).
Před měsícem jsem kupoval roháčky s keramickými vnitřky a za 200 sadu od Slovarmu.
Paní v prodejně říkala, že je to novinka asi rok a instalatéři si je pochvalují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.