Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uměl byste někdo poradit? Zhruba po čtvrt roce od rekonstrukce koupelny a instalace nového sprchového koutu začala při každém sprchování zpod koutu v dost velkém množství vytékat silně zapáchající voda. Firma vyměnila těsnící silikon po obvodu s tím, že podlážka koutu (z umělého kamene) si sedá. Po dvou týdnech od opravy voda začala vytékat znovu, ve stejném množství. Je možné, že kout zase o kousek klesl a těsnění opět na několika místech povolilo jako minule. Jenže já si tentokrát všiml, že se kout trochu houpe. Jakým způsobem se dá napevno ukotvit? Dá se zvládnout oprava svépomocí?
doplněno 10.07.10 14:38:Když čtu první reakce, musím doplnit, že na opravu svépomocí se ptám po nekonečném koloběhu reklamací po rozsáhlejší rekonstrukci, kdy jsem udělal opakovaně tak zoufalou zkušenost se řemeslníky všeho druhu, že už jim takřka plošně nedůvěřuju. Vím, že se poctivé výjimky najdou, ale já žádnou takovou bohužel neznám.
Tady je opravdu každá rada drahá. Ale pokud to má být oprava "navždy" a ne na další tři měsíce, asi bych poradil odmontovat zástěnu a vrchní část sifonu, vyndat vaničku (podle fotky se zdá, že byla usazována po obkladu a že tedy půjde vyndat bez poškození obkladů) a zjistit, co se pod vaničkou vlastně stalo.
Dneska stavební firmu má každý mizera,co chce zbohatnout a na kvalitu kašle.Rychle postavit at uz jsem pryc.a mohu rejzovat někde jinde.To je heslo mnoha firem.Každý by si měl napřed sehnat nějaké zákazníky,co měla firma před Vámi a ptát se jich na kvalitu firmy.Známý si pozval firmu na opravu domu a ta firma mu postavila sprchový kout a vůbec tam neudělala zespodu dvířka na sifon.Prostě dokola zed a na to posadili vaničku.Když chtěli vyčistit sifon tak museli rozbourat podezdívku pod vaničkou.
Plně s Tebou souhlasím. Taky je ale pravda, že všichni takový nejsou, a chtějí jen zbohatnout na cizí účet. Ale vím, že jich je dost, co to "odfláknou a jdou zase jinam". Co chodím po bytech na opravy, tak je to tam dost vidět. Taky tady u nás rekonstruovaly jeden panelák a je to hrůza tam chodit. Je to prostě zfušované jak se dá. To pak jeden má o práci postaráno, ale není to co závidět. Měnit se pak musí vše a dělat od začátku. Těžko ale poradit, co by pomohlo tazateli, aby si vanička nesedala. Není z čeho posuzovat. Asi by se to muselo vidět a nebo více vědět.
Jestli dělali novou podlahu a hned na to začali dělat jádro, tak to asi chvíli potrvá, než si to sedne. S tím houpáním sprch. koutu by se možná dalo dělat to, že by se to mohlo vypěnit, ale opatrně, nepřehnat to s pěnou. Pokud možno ještě zajistit proti nadzvednutí působení roztahováním pěny. Nebo to zajistit natlačením, tam kde se to kývá - rozdělaného cementu do spáry. Ale nevím, jak to vypadá, tak nemohu moc soudit s opravou. Silikonu moc nevěřím, pokud není určený přímo na daný materiál. Ten za devadesát Kč - sanitární, je na nic. Moc nedrží a jen se tak tváří, že těsní.
Jinak nic. Asi jsem moc neporadil, ale nechci jen tak plácat nesmysli.
Včerejší stav jsem vyfotil. Mezitím jsem vyndal všechen silikon, který byl za tři měsíce úplně černý od plísně, takže teď mám všechny spáry volné, nechávám to vyschnout a větrám puch. Při rekonstrukci se dělala podlaha a krátce nato kout. Odpad je v pořádku, problém je skutečně v tom, že se kout kýve, a v důsledku toho se odlepuje silikon, jak píše nero, (to jsem poznal ve chvíli, kdy jsem se v něm prošel a viděl, jak vytéká voda v různé intenzitě podle toho, kde jsem zrovna kout svou vahou zatížil).
jestli to zvladnes udelej si to sam, firmu, ktera to takto zkur...bych uz nebral ani na tu opravu. Hooodne bych se divil kdyby jsi je ukecal jak uz zde nekdo psal dnes to dela kazdy smudla, vypadne a je mu jedno jak to bude za tyden. Samozrejme jsou vyjimky, ale pozna to nekdo?
Mrkni na netu vyrobce vanicky na pracovni postup montaze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.