Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaká pomůcka na netu pomocí které lze najít dodavatele elektřiny nebo plynu? Abych nemusel u každého obchodníka hledat ceny jednotlivě? Kde bych zadal: Kraj MSK, Pro domácnost, D02D, jistič 1x20A, spotřeba za rok a vyjely by mi nabídky, respektive kolik bych za rok zaplatil u jednotlivých obchodníků?
Ted jsem v MSK našel jednoho co při fixaci do konce roku 2026 Má cenu
Spotřeba elektřiny VT Kč/MWh 2 450
Poplatek za odběrné místo Kč/měsíc 130
S DPH 1.2MWh vyjde na 11.000 je to moc drahé nebo to jde? Na rok a 6 měsíců bych si to mohl nechat zafixovat, až skončí aktuální produkt od Innogy. Innogy přitom nabízí podobné ale s fixací na 36 měsíců...
Díky za odkaz tak jsem provedl porovnávání pro domácnost 1x20A D02d.
Máte někdo dobrou zkušenost?
Já bych rád našel někoho kdo má na Karvinsku nebo v Ostravě či V Těšíně kamennou pobočku.
1. eYello CZ, k.s.
nabízí
8 802 Kč
bonus -2 875 Kč
2. Pražská plynárenská, a.s.
cena s bonusem 2 500 Kč
smlouva na dobu určitou 24 měsíců
zelená energie
pro zákazníky s odběrem elektřiny a plynu
9 222 Kč
-2 455 Kč
3. ARMEX ENERGY, a.s.
smlouva na dobu určitou 12 měsíců
garance fixní ceny po dobu smluvního vztahu
nutno sjednat online
včetně bonusu za sjednání online 1 000 Kč
9 458 Kč
-2 220 Kč
4. ZT Energy:
ZT energy s.r.o.
smlouva na dobu neurčitou, výpovědní lhůta: 1 měsíc
krátkodobě (měsíc) fixovaná cena dle burzy PXE
10 053 Kč
-1 624 Kč
5. Dobrá energie, s.r.o.
10 161 Kč
-1 516 Kč
6. Rodinná energie a.s.
10 292 Kč
-1 385 Kč
podobně vychází
7. Eneka, s.r.o.
PAK TY DRAŽŠÍ:
8. ELIMON a.s.
10 459 Kč
-1 218 Kč
8. Jihlavské plynárny s.r.o.
obchodník neuvádí, zda je na dobu určitou či neurčitou
10 471 Kč
-1 207 Kč
podobně:
9. TEDOM energie s.r.o.
10. LAMA energy a.s.
internetová televize na 1 ROK ZDARMA
bonus 2 000 Kč za nové odběrné místo nebo za prodloužení smlouvy
10 549 Kč
-1 128 Kč
Pražská plynárenská má dost odběratelů elektřiny (viz tabulka v odkazu):
Pražská plynárenská 76.000
Pražská energetika má 774.000
ARMEX - 46.000
eYello CZ - 46.000
Dobrá energie - 38.000
LAMA Energy - 50.000
Pražská plynárenská jde ne? Celkem maj 429.000 odběratelů, víc má Pražská energetika 807.000.
Zdravím, no ty No name dodvatele neznám, ale když zaggoglíte zjistíte, že skoro každý je nějaký xxx. Radím se držet těch velkých - osobně EON, ČEZ.
Tady je tabulka. Pražská plynárenská má dost odběratelů elektřiny:
Pražská plynárenská 76.000
Pražská energetika má 774.000
ARMEX - 46.000
eYello CZ - 46.000
Dobrá energie - 38.000
LAMA Energy - 50.000
Pražská plynárenská jde ne? Celkem maj 429.000 odběratelů, víc má Pražská energetika 807.000.
1/Vytáhneš si hlavu z pr...
2/porovnáš si cenu za jednotku - tedy za MWh a měsíčně (To jsou pouhá dvě čísílka možná ještě 3. čísílko, vysoký / nízký - To už je ovšem na průměrného českého Pepíka moc čísilék najednou !
A ne nějaké nesmyslné hloupé částky , které jsi nám tu vypsal !
Ad 1/ Sorry jako, když si porovnáváte doma s ženou cenu rohlíku, tak si asi taky necháš porovnat od dodavatele rohlíků, kolik za rohlíky utratíš za rok co )
Ty vůbec nemáš šajnu o tom, kolik stojí jeden rohlík, svatá prostoto !
Asi neumíte číst, nebo máte stále svou hlavu v pr. protože jsem jasně uvedl že ceny byly pro domácnost a jistič 1x20A a D02d. A ty ceníky mi dodavatel dodal, hl. Honzo.
Jste pánové mimo, žádný dodavatel ti nemůže dát validní roční propočet, protože 1.1. se VŽDY cena regulována na tuty změní!
Takový propočet je pouze pro hloupé lidi (Už chápu proč ho dávají) co si neumí srovnat jednotkovou cenu komodity - Zase změní pouze změnou dodavatele nebo změnou smlouvy, a ne regulátorem!
Ani jeden z vás neumíte tu jednotkovou cenu uvést Protože vůbec nevíte kolik platíte (cena 1) MWh bez DPH, 2) měsíc bez DPH).
Je úplně jedno jakou máte sazbu a jaký máte jistič proboha to na cenu komodity nemá žádný vliv - Opět důkaz že nevíte o čem mluvíte!
Takže ještě jednou, změnou dodavatele nebo smlouvy změníte POUZE cenu za jednotku komodity a měsíční plat!
NEzměníte tím cenu za distribuční sazbu ani za jistič (Měsíční plat), a proto porovnávat tyto údaje je absurdní!
Tak až budete zase chtít chytračit na mě, tak já mám a umím zařídit cenu komodity od 2,2 za kWh Nejdříve se podívejte do Vašeho ceníku kolik platíte resp. kolik máte garanci a jak dlouho a pak se můžeme o něčem bavit
řešíte moc detaily, já jen vybírám nového dodavatele a stejně to nedám fixovat. Dám standard na dobu neurčitou, abych si ho nejprve vyzkoušel a pak se rozhodnu jestli u něj zůstanu nebo ho změním. Když mě přesvědčí abych u něj zůstal, nechám si to fixovat. Aktuální ceníky moc neřeším, já řeším kvalitu služeb pro rok 2025 a pak se rozhodnu co dál. Takže se jen podívám na ty levnější, ale co mají dostatek klientů. Podívám se na ceníky co nabízí.
Mohu ještě přidat otázečku na ty alternativní dodavatele?
Nejraději bych si vybral jednoho u kterého kdyby to šlo
1) chtěl bych smlouvu jen na tři měsíce, abych zjistil jaké má služby, (jde to tak udělat? nebo to nikdo neuzavře se mnou?)
2) třeba jestli posílají vyúčtování poštou - což je dobrá věc, jinak bych si to musel zajít vytisnout sám...
3) taky by mě zajímalo co je třeba k uzavření smlouvy? Musím nejprve vypovědět smlouvu u toho starého dodavatele nebo jak se to dělá, aby ten přechod byl plynulý?
4) Co se dodává a jak tou elektronickou cestou? Musí se například opsat číslo elektroměru nebo to vyfotit?
5) Jak se odstupuje od smlouvy, musí se to poslat doporučeně českou poštou, nebo si musím pořídit datovou schránku nebo jak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.