Dobrý den, mám doma místo flexi hadiček takové tvrdé hadičky, které jsou absolutně neflexibíní, je to jako úzká trubka (viz foto). Super je na nich, že se oproti flexi hadičkám nekroutí, nerupnou. Kde se dají koupit? Zkoušel jsem to hledat, ale nikde (kromě jednoho amerického webu) je nemůžu nalézt. Děkuji
Při finálním dotažení flexihadičky je potřeba ji opačně překroutit, aby finálním dotažením se narovnala a nezůstala v krutu. Pokud se to neudělá, tak finálním dotažením se zakroutí.
U nás je alternativou nerez vlnovec.
Vyrábí se na přesné potřeby zákazníka na místě nebo dopředu na zakázku. Případně hotové délky. Na konce se dá převlečná matice a poslední dva faldy vlnovce se zmáčknou a vytvoří se dosedací plocha pro těsnění.
Dopojovacie medené trubky dodávajú pod svojimi značkami Schell, Hansa, Sapho a možno Hansgrohe. Dostupnosť je skôr horšia. Pre nepohľadové inštalácie je jednoduchšie použiť nerezové vlnovce (AZ Pokorný/Flexira, Klum, Eurotis,…), ktoré budú mať obdobnú životnosť.
Ty pevne trubicky jsou zpravidla zapajene napevno v baterii. Ty baterie se prodavaly v Rakousku, k nam se ani nedovazely. Par jsme jich montovali, pred 20lety. Resenim je pouzit flexi nerez hadicky primo urcene pro baterie. Pozor na pripojovaci zavit. Kazdy vyrobce nema stejny, musite zjistit. Hadicky jsou delky od 30-80cm. obchod-vtp.cz/...
To není JAKO úzká trubka, to JE chromovaná měděná trubka. Napojovaly se tím stojánkovky baterky před 30 lety a některé 3/8" roháčky mají přípravu na 10 mm trubku .Sehnat se dá v každém vodo-topo
Pamatuju u prarodičů ty trubičky napojený pomocí takový asi silikonový nebo prostě gumový průhledný hadičky, jako malej když jsem rukou ucpal výtokový ramínko, spoje se nafukovaly a voda tamtudy stříkala kolem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.