Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vak vodárny co v něm je?

Od: vodarna odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Měnil jsem prasklý vak vodárny. Ale co mě velmi znepokojilo je ta "hmota" uvnitř vaku? Neví někdo co to může být? Vodárna je stará odhadem z hlavy okolo2-3 let. Voda je ze studny.. Díky

Vak vodárny co v něm je?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Vodni kamen-vapnik, horcik….
vodarna
15.04.25 10:11
hodnocení

Díky :)

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je to usazená "špína", kterou voda z Vaší studně obsahuje, resp. její část (tu druhou část už jste doma vypili a použili). Zdravím!

P.S. Možná si nechte tu vodu otestovat laboratoří na nezávadnost a budete to vědět přesně.

doplněno 15.04.25 10:16:

Nemáte zač.

vodarna
hodnocení

Díky, kdysi dávno jsme nechávali testovat ale už je to dýl. Asi necháme znovu. Díky.

hodnocení

1x

Běžná usazenina z tvrdé studniční vody. Aby se Vám tam nic neusazovalo, musel byste mít ve studni destilovanou vodu (což samozřejmě nemáte). Pokud byste to chtěl vědět přesně, nechte si udělat chemický rozbor vody.

vodarna
15.04.25 10:12
hodnocení

Díky :))

2024

Někdy je lepší nevědět co v té vodě je...

Takže pokud Vám to nic nedělá a nemáte zdravotní problémy.

Kvůli tomu nemá smysl dělat rozbor, protože s tím jak suché jsou poslední roky se koncentrace rozpuštěných minerálů zvětšuje. Jediný kvůli čemu má smysl dělat pravidelně rozbor jsou dusičnany,ale problém je v tom že se mění po každém dešti v závislosti jestli je voda více povrchová nebo hlubinná.
vodarna
hodnocení

Doteď jsme žádné problémy neměli. Dokonce voda je chuťově skvělá než kde jinde. Ale při výměně vaku mě to zarazilo a nevěděl jsem co to je.. :)

2024
hodnocení

0x

To je pouze důkaz toho, že se ve vaší studni nachází normální a nikoliv destilovaná voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]