Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek pro odstraňování sazí Sadpal

Od: bedaded® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

topíme v kotli jen dřevem a používáme Sadpal. Je možné tento popel využít na zeleninové zahradě? Buď přímo na záhon, kompostovat nebo vůbec?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

0x
A pozorujete nějaký účinek po použití toho přípravku?
hodnocení

Funguje to.

Také souhlasím funguje sadpal.

tm
Používal jsem chvíli něco na saze a nepozoroval jsem rozdíl

Co druhý den jsem nasypal polévkovou lžíci Sadpalu Kilo vydrželo na celou sezonu topení. Komín jsem čistil včera a bylo tak třičtvrtě kýbla tvrdčích kousku dehtu. Teď už přitápím jen plynem.

Já ho za zimu přiložil myslím 7-8kilo (na cca 10-15 kubíků dřeva a kdyz kazdomesicne vymetam z pudy dvirkama komín, vypadá furt stejně, jak vymazanej asfaltem ( starej cihlovej a krbovky s výměníkem), v kouřovodu taky nevidím rozdíl. Popel sypu na kompost, třeba to bude fungovat jako hnojivo :) Co vyberu z dvířek ve sklepě, až je vyberu, jsem zvedavej

hodnocení

0x
To by mělo být uvedeno v uživatelském návodu k tomuto sajrajtu.
Šlupky od brambor udělají minimálně stejný účinek, jediný rozdíl bude že vaše peníze neproletí komínem.

Co v těch šupkách z brambor je že odstraní saze? Spíše jako organická hmota je vytvoří.

Rada babiček, která mluví o tom, jak slupky z brambor vyčistí komín, není úplně pravdou. Tento způsob čištění můžeme nazvat i čištění komína zespodu. Přestože něco málo tím změníte, nevyřeší to váš celkový problém. Jediné, co "vyřeší" slupky, je, že změní konzistenci dehtu, ale dehet ve velké míře ponechávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]