Nejste přihlášen/a.
Zdravím, budu dělat dřevěný plot z plotovek (desek) namontovaných na vodorovné ocelové nosníky (rýgle). Plotovky budou vysoké 1500 mm. Kolik je ideální dát rýgle od sebe? 1100 mm a tím pádem budou plotovky dole a nahoře přesahovat 200 mm? Všude píšou že by plotovky měly přesahovat max 150 mm, ale to se mi zdá zbytečně málo. Obrázek pro ilutsraci
Jestli ono těch 150 mm není z toho důvodu, že plotovka má tloušťku silnějšího papíru a zákazníci reklamují olámané vršky od zvědavých sousedů dožadujících se kolaudační veselice .
Mluví ze mě neblahá zkušenost s novodobými, pravda, ocelovými, plotovými rámy. To, co mi přivezli, sotva drží po hromadě. Na lepší kvalitu jsem pak čekal 4 měsíce.
Tak i když ohobluju coulák prkno, dostanu se na nějaký 2 cm tloušťky a to se jen tak neulomí. Osobně bych to dělal alespoň z třicítek prken, tedy po ohoblování tloušťky nějakých 25 - 27 mm. Rýgl nahoře šikmý, aby na něm nestála voda, stejně tak plotovky, nahoře alespon trochu šikmo, stejně tak dole, ať nikde nestojí voda, jinak to je cesta do pekla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.