Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Troubu s kterym čištění - pyrolýza, kat, párou

Od: vitecek® odpovědí: 5 změna:

Zdravim, koukám na nový trouby a maj

čištění párou

katalytické čištění

pyrolýza

jaké máte zkušenosti s těmi katalytické/pyrolýzou? Hledám i ideálně někoho, kdo mohl porovnávat.

Osobně mám ještě sporák MORA s troubou, kde je max čištění typu nalejt vodu do hrnce, nechat to tam , pak se snažit ty připáleniny umejt (což je cca jako čištění párou) a to moc nejde, používání chemickejch přípravků zase moc nemusim - obvykle to nevoní a tak nějak mi je nepříjemný vědomí, že je to chemie, kterou otírám mokrym hadrem a nemám jistotu, že na tom něco nezbylo, protože je to v podstatě rozpuštěný a nejde to moc dobře poznat - i když ten hadr opláchnu..

a navíc je to obvykle nepohodlný to čistit, tak bych asi volil nějakou samočistící funkci z těch dvou.

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A kám sa vlastne stratí ten vyprskaný olej tým čistením? Aj tak je potreba ho odtiaľ vytrieť. Vy chcete vlastne to,aby sa to samo vyčistilo a to nejde.

mm

Právě že jde.
Při katalytickém a zvláště pak pyrolytickém čištění se mastnota téměř kompletně spálí, tedy shoří na oxid uhličitý a vodu. Co zbyde, se buď zachytí na katalytické vložce, nebo se (v případě pyrolýzy) usadí uvnitř trouby jako popílek, který jde setřít vlhkým hadrem.

No a čo píšem,že aj tak to treba vytrieť.

hodnocení

jo tak vytřít popel a drhnout napůl uvolněný zbytky je za mě velkej rozdíl..

asd1
hodnocení

0x

Pyrolýza

(prakticky jediný opravdový samočištění, pára, katalyt. jsou jen že to jde čistit o něco líp).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]