Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kuchyňský robot

Od: previt® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

přemýšlím o kuchyňském robotu. Mám sice domácí pekárnu, ale ta na dělání těsta není moc dobrá. O robotech toho moc nevím kromě toho, že by měl být celokovový a s výkonem 1000W a více (aby bez problémů zvládal jakkoliv tuhá těsta). Takže bych se rád poradil s místními, kteří roboty používají častěji.:)

V hledáčku mám zatím Kenwood - Titanium Chef Baker XL KVL85.704SI za 14,5tis. a Titanium Chef Patissier XL KWL90.244SI za 16tis. Chef Patissier má oproti Baker navíc možnost ohřevu mísy. Popřípadě pak je tu robot Cooking Chef XL KCL95.424SI s možností indukčního vaření za 23tis.

Je Kenwood dobrá značka anebo byste místo toho raději vzali něco jiného lepšího? Když bych to přirovnal k autům, je Kenwood Mercedes, Toyota, Škoda nebo Dacia? Protože raději bych toho mergla než dáčku..*smich*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kenwood je dobrá značka,no už aj tam si dajte pozor,lebo lacnejšie modely už majú aj plasty.

doplněno 13.04.25 21:44:

Myslíte,že ste kulinár a budete niečo miešať alebo šľahať nad teplom a ako často,ak už?

hodnocení

A vyplatí si připlatit za ten ohřev, popř. vaření na indukci anebo to jsou zbytečné blbosti?

hodnocení

ad doplnění - To nevím. Spíš jde o to, jak moc užitečné vychytávky to jsou, abych si pak třeba později netrhal vlasy, že jsem si tě pár korun navíc nepřiplatil. Protože počítám, že takový robot aspoň 10-20 let vydrží...

hodnocení

0x
Kuchyňské roboty jsou pro me sice zcela neznámá oblast techniky, ale musím se pozastavit nad tím požadavkem minimálně 1000w. To mi pro míchání těsta přijde jako šílená hodnota, pokud se nejedná o nějakou kubikovou nádobu:) Reálný potřebný výstupní výkon motorku odhaduju tak do 100w a všechno navíc už jen protopi chudák ošizenej motorek, aby mohlo na krabici vynikat lákavý číslo. Pro srovnání stačí třeba nějaká stařičká poctivá vrtačka, taková Narexka s 370w má nesrovnatelně vyšší otáčky a i při nich sílu, že by urvala ruce. Nějaký metly z robota by v hustým těstu s přehledem zmuchlala do kuličky a těch 370w by si ani nevzala. Zkusmo jsem měřil treba strunovou sekačku - podle štítků 350w, samotnej motorek jen na svuj běh spotřeba 260w. Nebo sekačka Bosch powerdrive - na štítku 1400w, naprázdno cca 900w, jen přeměna na teplo bez užitku. Poctivej asynchronak by vzal čtvrtinu.
hodnocení

Jen kopíruju:

Příkon nižší než 650 W – kuchyňské roboty s takto nízkým výkonem jsou vhodné především pro míchání šlehání a hnětení měkčích potravin a řidších těst. Pokud byste se rozhodli s tímto robotem dělat tuhé chlebové těsto, nebo mlít maso, výsledek nebude dobrý. Celý proces se vám pravděpodobně vůbec nepovede a přístroj ještě poškodíte (pokud úplně nerozbijete).

Příkon 1 000 W – kuchyňské roboty s příkonem kolem 1 000 W lze označit za zlatou střední třídu. Jsou kvalitní a výkonné. Snadno s nimi uhnětete i hustší těsta, či umelete maso.

Příkon 1 400 W a více – v obchodech naleznete kuchyňské roboty i s takto vysokým příkonem. Jedná se o profesionální stoje, které jsou připraveny i na velkou zátěž a dlouhodobější použití. Své uplatnění tak najdou především v profesionálních kuchyních.

hodnocení

0x

Ahoj, Pokud hledáš něco s dobrým poměrem výkon/cena, můžu doporučit i Gorenje, já jsem si pořizovala tento parolek-shop.cz/... Pokud chceš opravdu něco, co vydrží a nebudou s tím problémy, doporučuju.

hodnocení

0x

Ať už bude značka jakákoli, kupte robot s kovovými převody. To je základ.

kwl
hodnocení

0x
Mám jeden z nich. Funguje dobře a to i na tuhé těsta. Ale musíte mít větší množství těsta. Jinak má problém to rozmíchat, protože metly mají příliš velkou mezeru k dolnímu kraji misky ( nezávisle na tom, kterou použijete).
Na druhou stranu najít stroj vašich parametrů pro menší množství těsta může být složité. Když už někdo hledá kvalitní stroj tak nebude péct 2 housky

hodnocení

0x
Co tenhle skladný? Snadno se udržují a umývají věci a příslušenství
kuchynske-roboty.heureka./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]