Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín - rekonstrukce domu

Od: mixna® odpovědí: 6 změna:

Dobré ráno,
Chtěl bych se optat, jesti je mé uvažování cajk :)
Velký třípatrový dům, patro cca 100 m2, jsou tu dva komíny (jak se delalo .. pekne uprostred) a zdá se mi že s tím jsou jen problémy .. vyčistit, revize, a..a..a..furt dokola. no a k tomu asi nadešla chvíle, kdy se chci pustit do přestavby podkroví na byt, tím pádem by bylo asi vhodné komíny vyvložkovat .. mozna by se muselo i uplne na novo), aby mi za chvíli zas někdo nerobil bourací práce v hotovém.
Nu a myšlenka (moje :) je taková .. komíny slouží .. jeden jen k digestoři (tam asi revize atd potreba nebudou) .. druhý slouží ke kamnům, kterými se trochu přitápí v přízemí (je to fajn .. ale z přízemí a 1 patra chci udelat 4 byty na pronájem, tak to klidne obetuji a v podkroví si napojím krb viz dále)
Přemýšlím o takovém tom venkovním "rouro komínu" .. viz obrazec příloha .. který by pobral plynove kotle ze vsech pater. (kotle budou umistene v rohu domu .. pekne nad sebou).
A dotaz .. je to myslenkove a trochu konstrukcne ok? Zatím jsem ve stavu nekonkrétního plánování .. tak neresim jestli to ma mit 20 nebo 30 cm průměr :) díky za názor

Komín - rekonstrukce domu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

2x
Jestli by bylo třeba frézovat a následně vložkování, o moc dražší to pak není ten komín co je na fasádě, soused o 2 chalupy dále za to dával kolem 50000 komplet. Ale nekupoval to v ČR, myslím že na SK nebo PL.
hodnocení

Děkuji, s cenou počítám, ale zatím hledám spíš cestu kudy na to.

jir
hodnocení

2x
Nejlepší bude, když se zeptáte na EKISu - Energetické konzultační informační středisko.
efekt.gov.cz/...
Na problematiku spalinových cest se specializuje středisko 1023 EKIS Kamenice.
hodnocení

Děkuji, to vypadá zajímavě.

km
hodnocení

0x

pokud budou kotle u obvodové zdiva, volil bych to co navrhujete, jinak bych vyvložkoval stávající komín co je v prostředku domu, když ty kotle budou k němu blíž. pokud se nepletu, tak potřebujete revizi na každý komín, ať už je kdekoliv a z čehokoliv.

kamnaman
hodnocení

0x

Vídám jenom takové ty male komínky plynových kamen co jen trčí vodorovně z fasády - to není možnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]