Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vatu do akustické SDK příčky

Od: km odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jakou kvalitní ale bežně dostupnou akustickou vatu použít do SDK příčky 10 cm. Bude se jednat o stěnu ložnice. Předpokládám, že se tam vejde vata max. tloušťky 6 cm. Dnes jsem například kupoval vatu ISOVER UNI, na které bylo uvedeno, že je také akustická. Použil jsem ji ale na místě, kde mi o tlumení hluku nešlo. Pokud máte nějaké rady co nepodcenit při stavbě příčky, u které je důležitá zvuková neprostupnost, budu rád. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Porovnejte vlastnosti UNI a AKU.

hodnocení

0x
Aky hluk potrebujete tlmit? Kde je jeho zdroj?
km
hodnocení

příčka dělí ložnici a dětský pokoj, zdroj je mluvení, zvuk televize atp.

Ak su tam dvere, tak tie budu hlavny bod prenosu zvukov. Priecku musite realizovat technicky spravne, okrajove pasky pod profily po celom obvode. Na tlmenie je nutny mix hmoty, ktora energiu pohlti (akusticke platne) a vaty, ktora ju utlmi. To vidim na 10 cm zakladovu konstrukciu. Odporucam nastudovat si u Knaufu a Rigipsu, aka je skladba akustickej priecky a prisne to dodrzat, neist stylom "akusticka platna je draha, dam obycajnu a vatu tiez nejaku lacnu, ktoru maju v stavebninach".

km
hodnocení

0x
Dekuji za odpovedi.
Jeste mam souvisejici dotaz: K cemu je dobre dvojite oplasteni SDK deskami? Nasel jsem, ze se to dela, ale nedohledal duvod. Jestli jde o akustiku nebo statiku (zavesovani bremen). Dekuji.

Oboje, akustika aj statika, dvojite oplastenei sa odporuca napr pri obklade steny obkladackami (velka zataz na m2)

Z hladiska akustiky mix dvoch roznych dosiek, kazda tlmi inu frekvenciu.

km
22.04.25 14:07
*palec* *dril*

Dvojité opláštění se také dělá z důvodu mechanické odolnosti u zabezpečených prostor (hledisko fyzické ostrahy - ztížení vniknutí nepovolaných osob) a z důvodu zvýšení požární odolnosti (hledisko požární bezpečnosti).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]