Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
tuto otázku si taky pokládám, jelikož mám také aut. na uhlí.
A, mimo otázku, před deseti lety pokud vím dotace nebyly, to až před devíti lety, (2016) první vlna, dotací, kterou jsem stihnul já
A jestli uhlí bude nebo nebude? Ano bude, možná postupně méně.. A záleží za jakou cenu.
V současnosti za cenu 6,-kč za kilo, je to cca 1,50,- kč za kW. Pokud půjdou ostatní energie na přijatelnou míru, kotel se svoji životností zruším. Ale kdo ví...
A nepředpokládám, že se vrátí doba, kdy mi v září 2021 jeden dodavatel, nabídl cenu při spotřebě 38 MWh cenu 35 tis. včetně komplet všech poplatků. Jo.. to byly časy..
Už druhou zimu jsem nepustil topení a pořád tady bylo 22-24°C.Oteplování už začalo.Mám ale jedny okna na východ a další na západ.Zima už taky není co bývala.Sníh skoro žádný a ty dva dny mrazu jsou prd.
Když z komínů nejde ani obláček,tak bych se nějaké výměny kotle zatím nebál.Kominík určitě na ty komíny chodí pravidelně - tak se ho zeptejte co a jak bude.Možná poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.