Zdravím,mám dotaz ...Byflim paneláku úplně v přízemí asi posledních 14 dní mě bublá sifon v sprchovém koutu ... Mám ten čistící co se vytáhne vnitřek ... jde o to ,že když někdo jde na WC asi tak zapne větrání domu a tím mě pouští vzduch sifonem do bytu a tím mě tam jdou i nežádoucí tekutiny ... Nevíte čím to je ...?
Přicpaný odtok, použijte hydroxid sodný, louh, dokud to jde. 100g nasypat do sifonu + horká voda cca 250ml (až 500ml), pozor, aby to sifon sprchy zvládnul. Náš je sice plastový, ale nemá s tím problém.
doplněno 10.04.25 06:48:
Kdyby se vám dral sifonem vzduch z kanalizace tak to spolehlivě poznáte, nosem, v celém bytu.
Tak dělá to když se zapne odtah ... Fouká to směrem do bytu ... Všechny trubky kuchyň a umyvadlo v koupelně vedou do stejné trubky ty odtékají normálně takže ucpané to není ... Další věc pokud jede to větrání a s tím teče i že stupaček směrem dolů voda a fouká to tím sifonem směrem to bytu vyloženě cítíte vítr tak s tím jde i smrad a trošku těch sraček samozřejmě to pak odeče zase pryč ,ale něco tam stejně zůstane a s tím vzduchem tam jde i jak když smrad z nějaká chemie ... Měl jsem tu správce taky nechapal prej snad že nadějnou dělají rekonstrukci tak jestli nezacpali nějakou trubku že by to mělo u mě větší podtlak ...
km
"dělá to když se zapne odtah" a když při zapnutém odtahu otevřete okno, tak to také dělá?
Předpokládám, že ten sifon ve sprše máte vyčištěný. Jak pokračuje odpad dále? Je v HT trubce nebo flexi hadici? Ta flexi je problém.
Principielně, pokud je bordel v potrubí, vyvzlíná po něm často část vody ze sifonu pryč a pak stačí i drobný rozdíl tlaku (sepne se ten ventilátor odtahu) a z kanalizace pronikne smrad dovnitř.
Jak psal už rádce km, otevřte okno a zkuste jestli to při zapnutí ventilátoru udělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.