Nejste přihlášen/a.
Mnohdy to nejde, protože někdo chybně napakoval koudelí a ta nesmí do PPR. V plastové koncovce je totiž mosaznej prsten o pár závitech a koudel ho může rupnout. Pak se to nedá utěsnit a pořád to teče do zdi. nakonec se musí vysekat, ustřihnout a přivařit novou.
Druhý problém je ten, když si to někdo dělá dám a nechápe, že je potřeba zakončovat kolenem s nástěnkou, aby nedocházelo k protočení ve zdi.
Pakovat vždy Loctite nití nebo teflonovou páskou. A spočítat si, kolikrát roháčkem otočit z jakého místa. Nesmí se vracet točením zpět. Pak opět netěsní. Hlavně páska, která se chodem zpět přetrhne.
Já právě taky. Trubka je sice skrz stěnu nějak přístupná (dost blbě), ale chytit se moc nedá. Je to na WC, kde naštěstí hlavní uzávěr neni daleko, takže při potřebě nějaké údržby se zastaví celý byt.
Uvažoval jsem, jak složité by bylo tu trubku něčím nahradit, plastová trubka je udělaná jako odbočka z kovové, to se dělalo v roce 90 když nám instalovali vodoměry a měnili stoupačky (a my měli WC rovnou ze stoupačky a jak jsem ze zbytků trubek zjistil před uzávěrem vody do bytu, což je zajímavé zastavíte celý byt, ale záchod normálně splachuje; to byl asi důvod, proč tam tehdy dávali novou trubku).
Pak mě napadlo řešení, že za ten roháček, který bez poškození trubky asi nedostanu pryč, dám normálně další kohout a ten roháček tam zůstane jen jako takové koleno. Jak si tak čtu zdejší příspěvky, bude tohle to nejsnažší řešení. Kdybych tu trubku urval, to by se nahrazovalo hůř.
Já to měl za kuch. linkou, takže jsem obouchal trochu omítku kolem, aby to šlo přidržet sikovkama. Tu plastovou trubku neutrhnete, ale je hodně pružná a kroutí se. Já to měl pakovaný koudelí + fermež, to pomůže ohřát, ale nesmí se zase moc, aby nepovolil ten závit v tom plastu, takže jsem šel raději metodou obouchání omítky a pak jeden držel a druhý povoloval.
Řešil jsem to samé, milion rad, i tady, i v instalatérském obchodě, sikovky, nahřít a já nevím co, nakonec jsem to vzdal a zavolal opravdového instalatéra.
Takže přišel instalatér, žádné sikovky si nebral, vzal si čelovku a nastavitelný klíč a měl to za minutu povolené a ani to neškrábl.
Přijde mi, že hodně rad je od lidí bez zkušeností. Instalatéři používají nastavitelný klíč. A já to měl tak až zatuhlé, že sikovky se prohíbali a furt sklouzávali, tím nastavitelným klíčem to šlo hned.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.