Nejste přihlášen/a.
Od ČEZu mám jen elektřinu. Teď mi přišla mi k podepsání Změna na produkt Elektřina Fix na 2 roky. S podpisem váhám, jelikož mám malý odběr, jestli to má vůbec smysl uzavírat tuhle dohodu. Spotřebuji průměrmě 70 Kwh za měsíc, platím 780,-.
- ja zas myslim, ze jakakoli fixace v dobe, kdy vsichni chceme za kazdou cenu valku je vhodna. Ja ted zakotvil u Prazske plynarenske se vsim. Ale fixace je vzdy loterie. Jedine na co si muzeme 100% spolehnout je , ze zvednou distribuci.
- ale u takove spotreby co ma ten pan je to absolutne jedno
Vím, že doba je nejistá. Proto se ptám a podle toho se rozhodnu.
Neznám nikoho, kdo chce válku, ale s obranou proti rozpínavému ruskému agresorovi počítat musíme.
K hlavním výhodám fixace cen elektřiny patří zejména skutečnost, že víte, kolik v následujících měsících za elektřinu zaplatíte. Fixace tak nabízí stabilitu a umožňuje lépe plánovat rodinný rozpočet. Výhodná je zejména v období, kdy je cena energií nízká, díky fixaci budete chráněni před zdražováním.
Ted pominu výši odběru. Jsem pro fixaci protože při smlouvach na dobu neurčitou vám nikdy nenabídnou takovou cenu, a co to sleduju rozhodně se ceny na neurčito ani po delší době nepřekonají fixaci. Samozžejmě že nas ždímají, ale na neurčito ješte víc. A po tom co se u nas stalo už malým dodavatelum nevěřím( že dodrží ceny) protože při krachu a nedodržení smluv jim nic nehrozí. A taky nejsem fanda každy tři měsíce menit dodavatele. Nejlepe vychazí spotové ceny ale v podstatě nevíte na čem jste.
Tak to vidíte Vy rozepsal jste se, děkuji Pro mě je duležité že kdybych byl na neurčito platím více než s fixací to je prostě fakt. Rozhodně nedošlo k tomu, v průběhu posledních asi 5 let že ja měl zafixovano a než mi dojela fixace byla cena na neurčito nižsí. A to je pro mě fakt i když vám to teoreticky nevychazí. A jestli to bude jinak v budoucnu tak fixaci klidně opustím. A používat elektro spotřebiče až je vhodna doba taky nehodlám i když to mužebýt fiančně vyhodné to nepopíram.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.