Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firma Izolace Polná- Marmarelax.

Od: babcagus odpovědí: 22 změna:

Znáte prosím někdo tuto firmu, jaké máte zkušenosti, zadala jsem jí práci na zateplení hambálku, kde je pod ním podkrovní byt, udělala jsem dobře? Prosím poradte bude to stát 26.000.- Kč Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tahle firma (IP Izolace Polná) mi zafoukávala vatou půdu nad vestavbou a z mého pohledu můžu pouze chválit. Nejdřív přijel technik, oměřil celý prostor laserem, ne stylem X x Y, ale odečítal veškeré trámy, části komína atd. takže počítal opravdu jen skutečný objem použité vaty. Následně to se mnou spočítal a dal mi cenu. Za tři dny přijeli dělníci, za dvě hodiny měli celý prostor vyplněný (98 m2 při tloušťce vrstvy magmarelaxu 20cm), uklidili a odjeli. Dokonce jsem jim musel vyplnit formulář o tom, jestli jsem s jejich přístupem a chováním a vůbec provedenim celé akce spokojený. Cena je oproti běžné vatě o něco vyšší, ale představa, že lezu po břiše v půdním prostoru, který má na výšku cca 50cm a cpu tam vatu v deskách... Takhle to bylo za chvilku a bez nepořádku. Bydlím na Vysočině (u Hlinska) cca 580mnm - rozdíl před a po zateplení je markantní. Zateplení tam je už 3 roky a nepozoruji na něm nějaké sesedání aplikované vaty nebo jiné nedostatky. Jak už jsem jednou psal - chválím a můžu jen doporučit.

babcagus
hodnocení

Moc děkuju, trochu se mi ulevilo, prý se tam na to ale nikdy nesmí šlapat.

Ano, není to pochůzí. Dokonce jsem byl upozorněn, abych utěsnil všechny malé otvory, kvůli kočkám a jiné havěti, aby mi tu vatu nezváleli. Prolézání po půdě jsem vyřešil můstkem z fošen, který jsem tam namontoval před nafoukáním vaty.

babcagus
hodnocení

Moc děkuju, já mám půdu a to zateplení bude jen na malé půdičce nad ní, pod ní je podr. byt. Kolikrát jsme tam dávali krámy, dokonce je tam i pár tašek, a technik mi řekl, že i ty musí zmizet. Dají tam můstky sami, a nikdo ani kominíci nesmí chodit jen po tom můstku. Velkou půdu jsem chtěla také zateplit, vlastně byt pod ním, ale nemůžu přece všechno vyházet, jsou tam i pěkné staré věci po prarodičích, rodičích a nemám je kam dát. Jestli tam budou chodit myši nebo kočky, to asi neuhlídám, protože už tam moc nechodím. Dělníci mají prý moc práce, přijdou asi za měsíc, dají vědět. Také mi technik řekl, že je to i proti horku, a že všichni dělníci firmy procházejí přísným sítem, z kterého si vybírají jen ty nejlepší. Moc jste mě uklidnil, vše co jste mi napsal, budu tlumočit tomu nájemníkovi.*modla*

ladislavtikal*

pockejte ja sem vas asi blbe pchopil to se bude foukat mezi tramy nebo na plochu pudu kde se chodi kdyz pisete ze to nemuze byt pochozi

host*

Já tomu teda vůbec nerozumím! Foukaná izolace se fouká přeci dovnitř (mezi něco). Jinak přeci strácí smysl. To jse z toho jelen.

ladislavtikal*

hoste polna nefouka jen mezi tramy ale i na plochu a tam si dela svuj rost do ktereho se to fouka a tim padem to neni pochozi

host*

Tak to jo. Ale potom zase nechápu, proč to zadavatelka nedělala jedndušeji a o 3/4 levněji, třeba jen pokládkou izolantu, když to teď stejně nemá pochůzí. Podotýkám, že toto píši jako absolutní laik, tak mě kdyžtak, prosím, nekamenujte. Díky

babcagus
hodnocení

Ano, pouze na plochu půdičky. Jen mi řekl, že mí to počítá paušálem, jinak bych musela plaitit dopravu, takhle je prý to levné.Když jsem ten materiál chtěla vidět, neměl ho. Dá se to zrušit? Co mám dělat? Bude to foukat jenom na zem..

lui*

Podívejte se na jejich stránky. Tam jsou nákresy jak to udělat, aby podlaha zůstala pochozí, když je potřeba. A ta cena odpovídá. Technik který byl u mě, byl velice vstřícný. Je jasné, že cena foukané izolace nemůže konkurovat ceně izolace, kterou si uděláte sami. Ale když si k ceně materiálu připočítáte vlastní práci, včetně úklidu atd., tak se dostanete na dost podobnou cenu, kterou vám spočítal. Je to rychlé, pohodlné, bez prachu z izolace, a za to se holt platí.

host*

Mohu se zeptat, kolik jste za těch 98m2 zaplatil?

ladislavtikal*
hodnocení

0x

a kolik bude lamda? a kolik je to metru co si nechate zateplit

babcagus
hodnocení

Je to prý asi 30 m2, ale nezdá se mi to, ale já už tam nemůžu. Nájemník si pořád chodí stěžovat, v zimě je mu zima, v létě teplo. Bojím se, že si přesto bude pořád chodit jen stěžovat.

host*

To je šíleně drahý!

babcagus
hodnocení

Omlouvám se, tím co zateplují, je jakýsi přípravek, který hadicemi stříkají na podlahu půdy, jmenuje se Magmarelax.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

proto bych rad vedel od pani majiteky jak to mela na mysli udelal bych to levneji mozna o pulku kdyz to neni pochozi

babcagus
hodnocení

Je velká půda a na ní ni po žebříku jsou ta hambálka, t.zn, půdička, pod kterou je 2+1 podkr, byt, s výhledem na Prahu. Nájemník brečí, pořád klepe, že je mu zima, v létě horko. Našla jsem si na inzerátu tuto firmu, která prý problém vyřeší.Jestli to chcete to udělat levněji, a dáte smysluplný návrh, nejsem proti tomu. Mě se zdá, že mi naměřil o dobrých 10m2 navíc .*placni*

host*

Tak jsem si našla rozpočet na foukanou izolaci, který mi dělali najaře. 91,5 m2 (celkem 115 m2 , ale odečetli pilíře a trámy) při tloušťce (výšce izolace) 25 cm to vypočetli na 52636 Kč + 10% DPH. Zdálo se mi to moc, tak jsem zateplení nerealizovala.

host*

Ještě bych dodala, že kalkulace byla na minerální (čedičová) foukanou izolací, ne na celulózovou (za je cca o 1/3 levnější).

ladislavtikal*

tekze jestli sem vas dobre pochopil tak se to nebude foukat mezi tramy ale na plochu? poslete mi fotku kde bude zatepleni na ladislavtikal@seznam.cz a nebo ji muzete dat sem

janjan*

Můžu přidat svou zkušenost a pomoct s ostatním, protože jsem se dost ptal než jsem to objednal. Takže je to minerální izolace, žádný papír. Papír slehne a často natáhne vlhkost ... podle mne je to sice výrazně levnější, ale po pár letech to můžete dělat znovu a možná budete muset starou izolaci odstraňovat (pokud do papíru zateče tak tam určitě bude plíseň). Magmarelax má další výhody. Ten čedič roztavit je docela fuška, takže je to vlastně protipožární ochrana. Jinak foukají to do dutiny ... tedy nejčastěji, ale také na volnou zem, protože i tam se to někdy hodí. Příklad, pokud máte tu rovnou střechu kam nelzete a v létě se pečete jako na rožni. Tak to nafoukáte na zem a nevadí vám to, protože tam prostě nelezete. Levnější izolace z desek se sem taky dá použít, ale je fuška to dobře poskládat k sobě a do některých míst se nedostanete. Obecně foukaná izolace má tu výodu, že ta vrstva je plynulá. Představte si trám z podlahy ke střeše, nebo vazníkovou konstrukci ... tam bych nechtě vyřezávat desky - je to pracný, nedokonalý a spousta odřezků. No a viděl jsem ještě dvě použití. Jedno foukali na pěknou půdu, kde udělali novou podlahu. Ta je hodně levná ... takže si sami vytvořili dutinu a tu zafoukali. Já mám nafoukanou půdu ... tedy do dutiny a navíc jsem si nechal udělat šikminy. Tohle nechtějí moc dělat, ale mně se to povedlo. Na půdě mám skoro stálou teplotu po celý rok :) (trochu přeháním) ... skoro vůbec se to nemění a ještě jsem měl štěstí, že při jedné akci mi udělali snímek termokamerou. Fakt je doporučuji. Jo a ten paušál. I u mě to tak mělo být protože byla půda malá. Tak jsem se domluvil se sousedem a objednali jsme dva domy ... všechno fakturováno a řešeno samostatně, jen v jednom termínu a po téhle dohodě i se slevou.

mmu*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nemáte prosím někdo zkušenost s firmou Foukané izolace s.r.o.? Dělali mě cenovou nabídku na vyfoukání mansardy na baráku - foukaná minerální izolace Maška - 28 m3 za 45 892,- s DPH . Díky za názory.

MM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]