Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rodiče kdysi postavili drobnou stavbu blíže než 2 m od hranice pozemku, na straně souseda se jedná o zahradu, kde žádnou stavbu nemá. Dům jsem zdědil a vztahy se sousedem nejsou nejlepší.Může mě donutit stavbu odstranit, někde jsem zaregistroval, že tam funguje jakési pravidlo "vydržení"? To znamená, že když neprotestoval dříve, přesněji řečeno během stavby, teď by už neměl...
Děkuji
Zkolaudované ani v katastru to není.
Jedná se o dřevěnou budku 2x3 m, výška 2m.
Tak stará stavba nemůže být odstraněna na základě změny zákona že se smí stavět od 3m od plotu..
Pokud se jedná o tzv. drobnou stavbu dle zákona, tak na tu nemusí být povolení a nemusí být uvedena v katastru. Záleží o co se jedná, to nám pán nenapsal.
@jak123: Tazatelka doplnila na základě mého dotazu!
A myslím, že by si někteří rádci měli doplnit znalosti a neradit nesmysly!
Co konkrétně je dle vás nesmysl? Tedy podle vašeho názoru na boudu 2x3 m je potřebný územní souhlas a záznam v katastru?
@Orion: Přečtěte si prosím kdy jsem psal svůj příspěvek a kdy tazatel doplnil údaje o "stavbě".
Takovou "budkou" bych se vůbec nezabýval a kdyby šlo do tuhého, jednoduše bych ji rozebral. Proč si vlastně myslíte, že ta moje věta se týkala vás?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.