Dobrý den, už půl roku máme stejný problém - kamiony ničí silnici k domu. Začalo to tím, že v troskách hrádku, který stál na konci silnice, žili bezdomovci, a to se (z nějakého důvodu, problém s nimi nebyl) nelíbilo sousedce. Podala petici, hrádek zbořili a místo toho tam udělali překladiště. Takže dnes po silnici projedou kamiony denně tak 30x no a asi si umíte představit, jak je to fajn. Problém číslo 1 je ten, že to ani není silnice. Nebo že by? Když jsem volala na začátku této pohromy jednomu pánovi na úřad, protože nikdo silnici nechodil čistit, přitom kolem nás projíždí a ostatní silnice bere, řekl mi, že to totiž není vedeno jako silnice a že na to nemáme právo. Včera mi jiná paní z úřadu řekla, že to je přece silnice a může si po ní jezdit, kdo chce. Tak jsem buď blázen, nebo je naše silnice genderově-fluidní, už to na ní taky přišlo. Problém číslo 2 je ten, že jestli to někdy silnice opravdu byla, brzy nebude, protože za ten půl rok, co po ní kamiony jezdí, přemýšlíme s manželem spíše o koupi tanku. Začínají v ní být tak velké díry, že když nám zaprší, tak z nich pomalu budeme moct na Vánoce chytat kapry. Skvělý je taky to, že ty kamioňáci jezdí snad 40km/h. Představte si, že by na sídlišti jezdil touto rychlostí, asi tak nějak to působí. A to ani nemluvím o tom prachu, co z nich padá. Kočka už nám změnila barvu, keřům se to taky moc nelíbí. Nemá někdo nějaký nápad, jak tomu zamezit? Opravdu si neumím představit, co si počneme za rok, protože ta silnice už nebude jezditelná (leda ten tank, ale nejsem si jistá, že mi policie dá výjimku pro důvod „zničená ulice před domem”.) Děkuju za všechny rady!
Zasázejte do děr malé stromečky případně okolo děr namalujte značkovacím sprejem sprosté obrázky s případným vzkazem pro vedení radnice. Vetšinou to je pak do druhého dne opravené. Pokud je komunikace hodně frekventovaná tak také pomáhá umístit vedle ní ceduli s nápisem že za stav komunikace je zodpovědný ten a ten člověk a připojit jeho telefonní číslo. Ve chvíly kdy mu volají rozčílený řidiči ve dvě ráno to dosti motivuje k tomu něco dělat.
km
"připojit jeho telefonní číslo": imho nelegální a mafiánské řešení, nedoporučuji
Stěžujte si u nadřízeného orgánu vašeho Obecího úřadu. Případně i na hygienické stanici.
tm
A co s tím má společného hygiena? Podívejte se na její kompetence. Hygiena opravdu neřeší rozbité silnice, prach a hluk z pár kamionů po nějaké polní cestě
...Podala petici, hrádek zbořili a místo toho tam udělali překladiště...
Nevěřím, že by se to dělo jen kvůli petici co podala sousedka (kolik podpisů asi na té petici bylo?), hádám, že to byl "vyšší" zájem. Kdo tam to překladiště udělal, komu patří? Má ta příjezdová cesta nějakého majitele a dá se dá dohledat v katastrofálních mapách na Seznamu?
I když Seznam je dost katastrofální, tak mapy nikoliv, ty fungují vcelku dobře, oproti jiným věcem Seznamu. Asi jsi myslel katastrální mapy, ale ty nejsou na Seznamu, ovšem je tam k nim dobrý přístup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.