Ahoj 4 taktní Dolmar ms 245.4 Volnoběh a střední otáčky v pořádku, na plný plyn se dusí. Filtr čistý, benzín natural 98 E5 Kde se dá najít základní nastavení karburátoru? Díky
Když nad tím teď přemýšlím, začal bych demontáží a kontrolou, případně výměnou filtru paliva (v nádržce), následně kontrola čistoty trysek karburátoru a opotřebení membrán... Jak dlouho je křovinořez používán? Byl během zimy bez benzínu? Nebo se projevily biosložky?
Jednou jsem se na to ptal přímo v servisu a řekli mi, že s tím nic nedělají a nechávají to od výrobce. Mám dvoutaktních motorů několik a u všeho vždy stačilo karburátor rozebrat, nastříkat do všech trysek čistič karburátorů, vyprat s mýdlem vzduchový filtr a vše fungovalo. Myslím, že nic nebude potřeba seřizovat.
U čtyřtaktu nevím, ale běžně u pil, krovinaku, plotaku, skútrů... Jediný či oba šroubky bohatosti obvykle stačí povolit i půl až tři otáčky od utažené polohy. Šroubek "L" podle ucha nepatrně do bohata (volnoběh malinko klesne) a aby to ještě dobře chytalo i teplý, šroubek "H" taky nepatrně do bohata, aby maximální otáčky naprázdno byly trochu sníženy oproti nejvyšším dosažitelným, ale tade aby to ještě nezdechalo ulitý po prudkým ubrání. Pak motor dobře reaguje na plyn a má sílu. Každopádně čistý trysky a měkký membrány jsou základ, jinak se nastavení mění s teplotou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.