Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najít základní nastavení karburátoru křovinořezu

Od: boban® odpovědí: 8 změna:
Ahoj
4 taktní Dolmar ms 245.4
Volnoběh a střední otáčky v pořádku, na plný plyn se dusí. Filtr čistý, benzín natural 98 E5
Kde se dá najít základní nastavení karburátoru?
Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Návod tady , karburátor WALBRO WYL, více ... případně video

hodnocení

Díky za snahu, přeložíme si ten návod walbro wyl
Když nad tím teď přemýšlím, začal bych demontáží a kontrolou, případně výměnou filtru paliva (v nádržce), následně kontrola čistoty trysek karburátoru a opotřebení membrán... Jak dlouho je křovinořez používán? Byl během zimy bez benzínu? Nebo se projevily biosložky?

vasil
hodnocení

0x

Jednou jsem se na to ptal přímo v servisu a řekli mi, že s tím nic nedělají a nechávají to od výrobce. Mám dvoutaktních motorů několik a u všeho vždy stačilo karburátor rozebrat, nastříkat do všech trysek čistič karburátorů, vyprat s mýdlem vzduchový filtr a vše fungovalo. Myslím, že nic nebude potřeba seřizovat.

hodnocení

Tenhle karburátor je rozštelovanej. Ale ne ode mě.

hodnocení

0x

Väčšinou je to jemné dotiahnutie na doraz a vrátenie o jednú otáčku.

hodnocení

0x

Zdravím.

U hodně staré motorové pily jsem investoval do nových membrán a šlape jako nová.

Walbro Wyl možná tvuj typ: odkaz

hodnocení

0x
U čtyřtaktu nevím, ale běžně u pil, krovinaku, plotaku, skútrů... Jediný či oba šroubky bohatosti obvykle stačí povolit i půl až tři otáčky od utažené polohy. Šroubek "L" podle ucha nepatrně do bohata (volnoběh malinko klesne) a aby to ještě dobře chytalo i teplý, šroubek "H" taky nepatrně do bohata, aby maximální otáčky naprázdno byly trochu sníženy oproti nejvyšším dosažitelným, ale tade aby to ještě nezdechalo ulitý po prudkým ubrání. Pak motor dobře reaguje na plyn a má sílu.
Každopádně čistý trysky a měkký membrány jsou základ, jinak se nastavení mění s teplotou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]