Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
"známý" mi dělá fasádu, samozřejmě jsem blb a už vím,. že nemuzu nikomu verit ani po 25 letech..,
Má se dělat 240m2 zateplení + 40M2 podbití ve fasáde.
Měl jsem na to 700 tisíc z dotací. Dlouho se kroutil, že se do toho nevejde, řekl jsem mu, že prostě mam 700 na to a vic mu nedam. Jetě tam je trochu práce na střeše - zkrácení přesahu což si naučtoval jako 25.000 kč.
Trošku jsme se chytli, že se mu do rozpočtu nevejdou nové závětrné lišty, protože ty staré jsou špatné a zatékalo by do podbití, musí dát jiné, cca 6 plechů + ohnout. Já byl naštvaný a řekl, že chci všechno na položkovat.
Na to mi poslal jakože fakturu na 820 tisic s DPH s tím, že je "kamarád" a udělá to za 700 tisic ale nové závětrné lišty zaplatím (s tím jsem počítal od začátku ale byl arogantní, tam jsem se sekl)
Ve faktuře
Položky za materiál - všechny položky jsou dražší, než to můžu mít já v DEKU bez slev.
Tohle přece není normální, vím že to naschval nasadil, aby mi jakože ukázal jakej je "KÁMOŠ"
Položky které mě tam vytáčí
fasádní omítka - 92 tisíc bez DPH! (mě to vyšlo při spotřebe 3kg na na 50 tisic s DPH)
polystyren celkové o 30 tisíc dráž, než v DEKU s DPH
7500 kč doprava - za co? (u polystyrenu je doprava zdarma) takže za lepidlo a osb desky 7500 kč?
12500 kč doprava zamestnancu
17000 kč přesun materialu po staveništi
Kotvení polystyrenu u podbití - 957kc za metr bez DPH - 39.000kč
Natažení perlinky a lepidla podbití (včetně lepidla a perlinky) - 305kč - 12.500kč
Kotvení polystyrenu 160mm - 750 kč za metr bez DPH - 136000 kč (v cene lepidlo, hmozdinky jsou zvlast)
Víc nebudu psat, perlička na zavěr hmoždinky v deku 10kč s DPH pro mě ve faktuře 18kč s DPH.
Tohle je nafouknuta faktura chápu ale už jen z toho principu mě to vytáčí a chtěl bych mu to nějak vrátit.
Domluva byla 2100kč s DPH za fasadu cca 200m + 40m sokl + 40m podbiti + nejake penize za zkrácení střechy (presahu).
Co si o tom myslíte? Prosím nepište jakej jsem vul atd. Ja chtěl rozpocet předem ale nedal mi ho, sokl jsem si chtěl delat sam, ale z niceho nic mi zavolal, ze zítra přijede a začíná. To samé, v první domluvě bylo, že si matroš nejaky sezenu sam levne, ale najel na mě rychle a ja samozrejme nesezenu vse za 2 dny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.