Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o názor, zda natřít základovým nátěrem část železných sloupků, které budou zabetonované v zemi? Mám názory,že ano, aby železo neřeklo vlivem vody v betonu. A druhý, že ne, aby se spojilo železo s betonem.
Prosím o názor, zda natřít základovým nátěrem část železných sloupků, které budou zabetonované v zemi? Mám názory,že ano, aby železo neřeklo vlivem vody v betonu. A druhý, že ne, aby se spojilo železo s betonem.
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
miso®
2x
Najviac trpí prechod vzduch-betón (vzduch-hlina). A, samozrejme, vnútorná strana, ak sa do nej dostane voda.
Takže natrieť s presahom. Kľudne aj vrchnou farbou. A zabezpečiť čapicu a odtok. Posadiť do drenáže, prípadne aspoň dierku a spodok vyplniť betónom.
Takže natrieť s presahom. Kľudne aj vrchnou farbou. A zabezpečiť čapicu a odtok. Posadiť do drenáže, prípadne aspoň dierku a spodok vyplniť betónom.
bery®
2x
Pokud bych řešil nátěr, tak hlavně zevnitř, kde bude vzduch, vlhko, změny teploty, kondenzace ... V tom betonu zvenčí tupuju, že bude koroze pomalejší. Takže když už, trubky bych máčel v nějaký vysoký pixle, aby se barva dostala i dovnitř, zvenku to asi nemá smysl.
Ale je to jen moje úvaha bez praktický zkušenosti.
Ale je to jen moje úvaha bez praktický zkušenosti.
trtr
1x
Zdravím, každý má jiný názor. Co natřít a pro dobré spojení, pokud to konstrukce sloupku umožní a nebude ohrožena ji třeba dole vrtnout a protáhnout drát, kulatinu, šroub,... proti vytažení a spojení s betonem. také by šlo sloupek dole do kříže naříznout a mírně rozehnout, poté ošetřit nátěrem, klidně i asfaltem nahoru.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]