Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční mikrofon a tlačítko na otevření dveří

Od: frantisek6969 odpovědí: 18 změna:
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda by mi nekdo neporadil jak vyresit to, ze v domacim telefonu v panelaku nefunguje u zvonku mikrofon a tlacitko na otevreni vchodovych dveri. Zvonek normalne slysim, kdyz zvednu sluchatko, tak slysim i co venku rikaji, ale oni pres sluchatko neslysi me. Dnes tu byl opravar a kompletne vymenil sluchatko za nove(predtim nezvonilo vubec), ale ted pro jistotu mam tento problem. Nevyzna se v tom nekdo? Opravar rikal, ze by musel prijet znovu a vyzkouset vic veci, ale treba se tu najde nekdo, kdo by mi poradil, vcem by zavada mohla spocivat. Jedna se o telefon Tesla 051

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to jasný, máte to rozbitý.

Bohužel, jak už jsem tu psal, křišťálovou kouli mám v servisu. Budete se muset spolehnout na servisáka, který se Vám v tom vrtal a vyžadovat opravu v rámci reklamace. On jediný může zjistit, co se pokazilo.

"Opravar rikal, ze by musel prijet znovu a vyzkouset vic veci,"

Vypadá to na tak zvaného "opraváře - výměnkáře". To znamená, že vyměňuje jednu součástku po druhé, až jednou narazí na tu pravou. Moje rada? Požadujte vrácení zaplacených peněz za "opravu" a sežeňte někoho, kdo tomu rozumí.

frantisek6969
hodnocení

Toto byl opravář přímo z firmy, která visí na nástěnce při poruchách. Řekl, že by musel komplet rozebrat tablo venku. Ale zas z druhé strany toto je kravina, když všem ostatním to v paneláku funguje

To, že někdo někde visí ještě neznamená, že tomu rozumí. Může to být třeba popelář, který prošel krátkým rekvalifikačním kurzem a o elektřině ví jen to, že kope. A že by musel rozebrat tablo? No tak ať ho rozebere, když je to potřeba. To je stejná logika, jako kdyby Vám automechanik nechtěl vyměnit svíčku, protože by musel otevřít kapotu.

Obraťte se na jeho zaměstnavatele.

hodnocení

0x
Dokopejte opraváře, ať vymění celý domácí telefon u vás v bytě, NE jen sluchátko. Problém bývá na přepínači na desce DT, který mechanicky ovládá sluchátko. Zavěsíte... Vypne, zvednete...Zapne, řečeno jednoduše pro laika... Takže vyžadujte vyměnit celý DT... S pokud to sousedům funguje, žádné tablo nemusí otvírat...
frantisek6969
hodnocení

Telefon je vyměněný komplet za nový. Jde mi o to, jestli obejít rozsáhlejší opravu opraváře, který tu byl a jen za výměnu si vzal 1500Kč s tím, že aby zjistil v čem je problém dál by musel přijet znovu a věřím, že by oprava byla ještě mastnější jak se říká, tak proto to řeším takto, zda by mi někdo mohl poradit ze zkušenosti, včem by problém mohl spočívat. TELEFON JE CELÝ NOVÝ

Telefon je možná celý nový, ale buď špatně zapojený nebo nekompatibilní se systémem.

Co to znamená "opraváře, který tu byl a jen za výměnu si vzal 1500 Kč"?

Domácí telefon je společné zařízení domu a platí se z příslušného fondu oprav. Jak jste mohl zaplatit za něco, co nefunguje?

Proč obcházíte správce domu? Nahlašte závadu a správce se musí o opravu (samozřejmě odbornou a úspěšnou) postarat.

mnd®

vibe2: Řešil jsem podobnou věc.Já ten krám nepotřebuji a tak jsem to dál neřešil.DT má origo vypínač zvonění,tak jsem ho použil a nedozvoní se zespodu už nikdo.Stejně se zvané návštěvy ozívají předem telefonicky mobilem a pošťandu nemusím - řeším datovkou.Už je takto vypnutej dva roky a pohoda.Netvrdil bych,že je to,,společný,,.Rozvody a venkovní ,,tablo,, možná ano,ale DT ne.

e-mail:

Od:
Odesláno: pondělí 15. května 2023 22:21
Komu: ÚMČ...
Předmět: Domácí bytový telefon

Dobrý den,
nevím na koho se konkrétně obrátit.
U domácího telefonu ( vstup do domu -byt ) přestal fungovat domácí telefon.Zvonění zespodu funguje,otevírání z bytu funguje,ale co nefunguje je sluchátko abych se zeptal ,,kdo tam,, a věděl odpověď.
Kdo se o tohle stará?

odpověď:

Dobrý den, pane xxx,

jedná se o drobnou opravu, kterou si hradí nájemník sám.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Ing. xxxxx

technik bytového odboru

ÚMČ xxxx

111®
hodnocení

0x

A otvíráte se zavěšeným sluchátkem?

frantisek6969
hodnocení

Negunguje tak ani se zavěšeným. Já lidi venku slyším, ale oni dole slyší jen že někdo sluchátko zvedne takové to chrčení.

111®
hodnocení

0x

A co vyměnit mikrofonní vložku? Tedy nevím jakou rám máte to by chtělo foto. Pokud uhlíková mize to byt tím.

Uhlíkové vložky se už desítky let nepoužívají. Tak starý ten telefon určitě není.

111®

Tak mu odešel zesilovač

hodnocení

0x
Takže znovu; ...Já lidi venku slyším, ale oni dole slyší jen že někdo zvedl sluchátko, takové chrčení... Původní označení DT? Označení nového píšete... Takže starý kus ..? Následně budeme pokračovat...pokud bude kompatibilní... A když funguje, jak píšete, zajděte za dobrým sousedem a opište z jeho DT číslo svorky DT a barvu drátu.. vidím to na chybu v zapojení vodičů u vás...
doplněno 05.04.25 16:13: Nový je opravdu 4 FP 210 51.201?
frantisek6969
hodnocení

Na starem kusu zezadu je napsani domaci přístroj DT 93 typ 4FP 210 51.201. Ten tu byl driv a normalne zvonil a fungoval jak má, pak přestal jit. Na novém co mi zde vyměnili je také DT93 4 FP 201 51.201... na domovníka jsme zvonili, ale on je takový, že problémy snad ani neřeší. Takže s ním není žádná domluva. Viz takový příklad, že na chodbách přes rok nesvítí světlo, další je, že nekomu tekla z trubek voda a dodnes tam jsou pouze kýble, kdyby náhodou. Jinak bych ani nepsal sem do nějaké poradny, kdyby byl ochotný, ale bohužel. Buď neotevře, nebo jen řekne že někdo přijde a čekám marně
frantisek6969
hodnocení

Jinak to zapojovali podle fotky jak byl zapojený ten starý. Vyfotili si než sundali a tak zapojili i ten nový
Takže rada pro vás; zajděte za některým se sousedů, nejlépe na stejné stoupačce, tedy pod vámi případně nad vámi, se kterým dobře vycházíte a porovnejte zapojení vodičů na jednotlivé svorky podle barev, zda sedí barvy i čísla svorek na obou domácích telefonech. Přidejte i foto vašeho DT i souseda... když typy jsou stejné...setkal jsem se už s podobným problémem...následně pokračování
Byl ten telefon úplně nový? Nenamontoval nějaký použitý? Protože píšete...Jde mi o to, že mi předem řekl, že je možné, že nebude fungovat komunikace, že by to byla asi oprava za víc peněz hlavně, ... jak věděl, že "možná nebude" fungovat komunikace? Ještě dotáz, od vchodových dveří bzučák funguje, dveře také můžete dálkově otevřít tlačítkem?

111®
hodnocení

0x

Domácí telefony 4 FP 210 51, 52, 53, 54, 55 jsou provedeny ve tvaru DT93, avšak jako mikrofon
mají použitý elektretový měnič a na straně sluchátka reproduktor.
Na svorce 2 musí být + a na svorce 3 -

Nefunkční mikrofon a tlačítko na otevření dveří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]