Nejste přihlášen/a.
Je to jasný, máte to rozbitý.
Bohužel, jak už jsem tu psal, křišťálovou kouli mám v servisu. Budete se muset spolehnout na servisáka, který se Vám v tom vrtal a vyžadovat opravu v rámci reklamace. On jediný může zjistit, co se pokazilo.
"Opravar rikal, ze by musel prijet znovu a vyzkouset vic veci,"
Vypadá to na tak zvaného "opraváře - výměnkáře". To znamená, že vyměňuje jednu součástku po druhé, až jednou narazí na tu pravou. Moje rada? Požadujte vrácení zaplacených peněz za "opravu" a sežeňte někoho, kdo tomu rozumí.
To, že někdo někde visí ještě neznamená, že tomu rozumí. Může to být třeba popelář, který prošel krátkým rekvalifikačním kurzem a o elektřině ví jen to, že kope. A že by musel rozebrat tablo? No tak ať ho rozebere, když je to potřeba. To je stejná logika, jako kdyby Vám automechanik nechtěl vyměnit svíčku, protože by musel otevřít kapotu.
Obraťte se na jeho zaměstnavatele.
Telefon je možná celý nový, ale buď špatně zapojený nebo nekompatibilní se systémem.
Co to znamená "opraváře, který tu byl a jen za výměnu si vzal 1500 Kč"?
Domácí telefon je společné zařízení domu a platí se z příslušného fondu oprav. Jak jste mohl zaplatit za něco, co nefunguje?
Proč obcházíte správce domu? Nahlašte závadu a správce se musí o opravu (samozřejmě odbornou a úspěšnou) postarat.
vibe2: Řešil jsem podobnou věc.Já ten krám nepotřebuji a tak jsem to dál neřešil.DT má origo vypínač zvonění,tak jsem ho použil a nedozvoní se zespodu už nikdo.Stejně se zvané návštěvy ozívají předem telefonicky mobilem a pošťandu nemusím - řeším datovkou.Už je takto vypnutej dva roky a pohoda.Netvrdil bych,že je to,,společný,,.Rozvody a venkovní ,,tablo,, možná ano,ale DT ne.
e-mail:
Od: já
Odesláno: pondělí 15. května 2023 22:21
Komu: ÚMČ...
Předmět: Domácí bytový telefon
Dobrý den,
nevím na koho se konkrétně obrátit.
U domácího telefonu ( vstup do domu -byt ) přestal fungovat domácí telefon.Zvonění zespodu funguje,otevírání z bytu funguje,ale co nefunguje je sluchátko abych se zeptal ,,kdo tam,, a věděl odpověď.
Kdo se o tohle stará?
odpověď:
Dobrý den, pane xxx,
jedná se o drobnou opravu, kterou si hradí nájemník sám.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Ing. xxxxx
technik bytového odboru
ÚMČ xxxx
A co vyměnit mikrofonní vložku? Tedy nevím jakou rám máte to by chtělo foto. Pokud uhlíková mize to byt tím.
Domácí telefony 4 FP 210 51, 52, 53, 54, 55 jsou provedeny ve tvaru DT93, avšak jako mikrofon
mají použitý elektretový měnič a na straně sluchátka reproduktor.
Na svorce 2 musí být + a na svorce 3 -
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.