Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž sklíčidla akukladivo parkside

Od: babetka odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,neví prosím někdo,jak zdemontovat sklíčidlo sds plus na akukladivu parkside PABH 18 Li A1?
Potřebuji se dostat dovnitř a tohle mi v tom brání.Moc děkuji.

Demontáž sklíčidla akukladivo parkside

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Sklíčidlo bývá jištěno uvnitř šroubem s levotočivým závitem u vrtaček. Jestli he to stejné netuším.

babetka
hodnocení

Pro 111,
zdravím a děkuji,šroub to nemá,předpokládám dle toho co jsem zjistil,že by se měla vyjmout přední gumová část,potom stáhnout plastový obal a zbytek by měl být zajištěn nějakou závlačkou.Takhle to mám u většího kladiva.Nicméně,tady to klidně může být jinak.
kare
@babetka je to stejné jako u jiného kladiva. Jen pozor je v tom zajišťovací kulička (vrtáku) s pružinkou na místo kamenu (špatně se pak kulička hledá *smich*). Jinak sklíčidlo k držáku nástrojů je zajištěné segerkou nebo kroužkem přímo pod gumou.
@111 zajištění levotočivým šroubem je u sklíčidel akuvrtaček nikoliv u upnutí SDS a podobné...

ttt
hodnocení

0x

viz. video

babetka
hodnocení

Dobrý den,
moc děkuji všem za pomoc,ještě prosím,kladivo mám bez baterie,neví někdo kde koupit?Měla by to být starší verze s popisem 18V.Nechce se mi tam něco bastlit a přichytávat izolačkou.Stačil by mi ten obal s konektory,články bych si nabodoval sám.Děkuji.

Ako som vam uz pisal, zoberte si to kladivo do Lidlu a primerajte, ci pasuje ich 20V aku system.

ttt

na aliexpresu objednat adapter

vi.aliexpress.com/...

nebo

takhle predelat pristroj:

jinak oprava takoveho naradi je neekonomicka.. i pokud je zadarmo, tak je to danajsky dar.

Jedine co, tak se na tom da naucit rozborka pristroju.

ttt

plus jeste dodavam, stary baterie do parksidu se jiz koupit nedaji.

babetka
hodnocení

Ještě jednou dobrý den,
co se týká akubaterie,mám tady smart akubaterii 4AH a ta má úplně jinou rozteč než kontakty na vrtačce.
Nevím zda normální parkside akumulátor je má stejně jako ta smart?Děkuji.
Ten ich X20V Team systém má rovnaké upínanie aj pre ne-smart. Staršie nepasujú. Na Allegro som pár Poliakov videl predávať adaptéry (3D tlač). Kupoval som od nich adaptér na Wago a na Makitu a všetko funguje.

ttt
03.04.25 13:55
hodnocení

0x

.

hodnocení

0x

Presne v bode, ked nemate aku, je to bezcenny srot. Naklady na uvedenie do chodu su ako nakup noveho. Navyse Parkside nie je ziadna spicka s trvalivymi dielmi, to tak vrtat mozno do tehly, na betone beznej pevnosti to bude trapenie a odide to rychlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]