Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání bojleru v rámci šetření.

Od: knopka* odpovědí: 6 změna:

Ahojky.Zajímalo by mně co si pomůžu když třeba odjedu na víkend a vypnu bojler?Myslím tím aby se v tu dobu neohříval,jestli ušetřím nebo by to byla zanedbatelná částka.Mám dvoutarif.Ten bojler jinak vlastně se jen doohřívá takže teplota neklesne až tolik ale když bych ho vypla tak o to víc se asi spotřebuje energie na ohřátí ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Kolik a jestli ušetříte záleží na okolnostech. Podle mě má smysl bojler vypnout v momentě, kdy je teplá voda z větší části vyčerpaná. Tepelné ztráty přes plášť jsou pak nižší, než když je bojler ohřátý na maximum. Jestli máte ale kvalitní bojler s dobrou izolací a není v chladné místnosti (v zimě) je i tato úspora diskutabilní. Nejprůkaznější by bylo zapojit před bojler měřič spotřeby a zkusit kolik natočíte v různých režimech. Ty nejlevnější se dají pořídit kolem 300K

fidonet*
hodnocení

2x

pokud odjedete na 48 hodin, tak jasně že ušetříte. Ale nemusíte jej fyzicky vypnout, stačí stáhnout teplotu na nulu. Zajímavý je názor, že tak činíte z důvodu bezpečnosti, ale to bych musel vypínat i mražák a ledničku, a to neděláte taky. Ale proč by ne.

Knopko: i kdyby to seplo jen 2x na hodinku, tak na tom s každym nezapnutím ohřívače, ušetříte!

patronka*
hodnocení

2x

Pokud je víc lidí a ti se hned po víkendu potřebují vykoupat, tak ne.Na delší dobu se to určitě vyplatí, vyzkoušela jsem to v minulém roce. V létě odjíždím pravidelně na 10-14 dní, boiler vypínám a ohřát vodu stačí na 1 zapnutí t,j, cca 4 hod. a stačí na několik dní.Boiler by měl mít samostatný jistič, tak ten vypnout.Úspora byla nezanedbatelná.

standam*
hodnocení

0x

zalezi na jakou teplotu vodu ohrivas, jaka je izolace resp. jak je boiler stary, jaka je teplota okoli. Tepla voda v bileru vydrzi nekolik dni. Ja bych ho vypinal a to hlavne z duvodu bezpecnosti.

knopka*
hodnocení

Je to tatramat EOV122,mám ho asi 5 let,kupovaný nový,je v koupelně.Mně to tak napadlo že přijde mi zbytečné když v pátek odjedu a přijedu až v neděli aby se ohříval v tu dobu.

bruk600*
hodnocení

0x

Začátkem roku jsem pořizoval nový boiler a v tech. specifikacích bylo, že má ztrátu něco kolem 1KW/den/60°C , váš přístroj na tom bude asi steně a tak si sama zvažte, zda se to při ceně vaší noční sazby vyplatí. Pochopiteně, pokud budete odjíždět na delší dobu, tak není co řešit, ale i tak těsně po návratu budete mít studenou vodu. Nejrozumější by asi bylo,pouze ubrat na termostatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]