Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze opravit výplet zahradního lehátka

Od: adoshek odpovědí: 13 změna:

Máte někdo prosím tip jak opravit, nebo kdo by opravil výplet zahradního lehátka viz fotky v příloze?

Moc děkuji za tipy a rady

Lze opravit výplet zahradního lehátka
Lze opravit výplet zahradního lehátka #2
Lze opravit výplet zahradního lehátka #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jen nápad co vzít slabej provázek nebo něco jako tenkou padákovou šnúru velka jehla a prostě to zašít
Loni sem takto pomoci padakové šnúry opravil železnej výplet zahradní židle nák byla škoda jí vyhodit *smich*

hodnocení

2x
Rozobrať lehátko, vytiahnuť z koľajničiek starý poťah, ušiť nový, zo starého poťahu vytiahnuť plastové bužírky a nastrkať ich do nového. Následne nový poťah navliecť do koľajničiek, lehátko zostaviť s čiastočným dotiahnutím šroubov, poťah dorovnať pozdĺžne (kliešťami), koľajničky rozoprieť (lať s klinmi, hever, atď.) a naložiť kovové rozperky pre priečne vypnutie. Šroubky dotiahnuť.
Strih je síce triviálny. Nová sieťovina na lehátka ale nie je úplne lacná a bude to chcieť akú takú zručnosť so šicím strojom. Taktiež by sa hodila vodeoodolná a UV odolná niť, čo bude tiež na dlhšie lakte.
Rozhodoval by som sa podľa stavu a kvality kovovej konštrukcie a voľnočasových záujmov. Finančne to bude zaujímavé asi od 2-3 ks.

hodnocení

1x
To je jako prorvaná kolena na riflích, to se nezašívá, to je na ozdobu. :)
stylus
Když vykoukne kolínko z ryflí tak pokud to není vepřové tak i potěší oko
no kdyz vám proletí půlky skrs lehátko durch nevím jestli to bude k pokochání *smich*
A když nebude žádný vyprošťovák poblíž
Tak předpokládám, že druhá textilie je zespodu, možná stejná, možná i pevnější. Ale hlavně nedegradovaná UV zářením.

makk
hodnocení

1x

Pokud máte šicí stroj, není zas takový problém ušít nový potah. Otázka jaký je stav kovové části, jestli se to vyplatí. Látání starého je nanic.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, opravit lze skoro vše, ale otázkou je, zda se to vyplatí. Pro odbornou opravu hledejte čalouníka. Zdravím!

doplněno 03.04.25 12:51:

adoshek - zřejmě se odpovědi nedočkám, ale co kdyby. Napište nám, jestli chcete "bastlení" typu spravování ponožky panem Sovákem v seriálu Chalupáři nebo preferujete odbornou opravu. Ukončilo by to navrhované kutilstvi v odpovědích zde.

hodnocení

0x

V prodejnách metrového textilu je k dostání silné a hrubé plátno na lehátka. Nevím, jak drží tohle šedé, ale vymyslet jak na to našít, tavnou pistolí přilepit, úplně nové. To staré nemá cenu opravovat, sluníčko a zátěž poničily pevnoust látky.

hodnocení

0x

ta síťovina je vložená do "Céček" rámu lehátka. Už jsem se u nějakých sedaček pokoušel o opravu.. ale kvalitní síťovina stojí cca. stejně jako celé nové lehátko či židle. Na opravu se toto opravdu nevyplatí... tedy aby to vypadalo hezky.

Souhlasím s kolegou a radou zašít toto jako ponožky... - pevnou nit nebo silonové lanko (rybářské) - a hlavně nezašívat "esteticky" - v řadě, protože při zašívání v jednom řádku se zase vytrhne - udělá díra vedle... musíte při šití dělat různé vzdálenosti švu. Snad chápete moji myšlenku ;)

stylus
hodnocení

0x
Nemyslím že potřebujete poradit,
Mě spíš zaujal váš trávník a styl dlažby a odvodňovací rošty *hledam*
adoshek

Ty odvodňovací rošty tam jsou kvůli sousedovi, který je při stavbě vyžadoval. Složitý případ, kdy jsem šel cestou nejmenšího odporu a v rámci udržení doibrých sousedcích vztahů jsem investoval 2 tisícovky do pro mě nesmyslu,ale mám aspoň klidné spaní a dobré vztahy :)

stylus
*palec*
To je na medaili ...
Mě napadlo hodně možností k čemu jsou
esteticky působí hodně dobře. Někdo razí pravidlo... slíbené platí 30let a za stejnou dobu někteří lidi nemají ani žlaby ani rýny takže všechen maras spláchne jiným před vchody nebo tece do dvorů,no pak s někým udržujte dobré sousedské vztahy a přitom stačí tak málo dodržet slovo muže.
K tématu...tohle asi nebude moc esteticky působit ale z pevného materialu vlepit shora i ze zdola větší díly pevné látkynebo silnější sítoviny a pak už jen stačí přetáhnout přes celé lehátko obyčejné natahovací prostěradlo spíše menší velikosti aby se příliš neprověsilo no nevím v jakém luxusu žijete treba si muzete dobolit koupit radši nové...tak se mějte a *zdravi*
Na ty trvající sousedské vztahy

hodnocení

0x
Tohle nemá smysl prošívat, na slunku to už degradovalo a bude se to dál sypat. Neuvedl jste typ, ke spoustě lehátek se prodává náhradní potah. Někdy může být i kompatibilní s více modely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]