Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevostavba - čím zatmelit praskliny mezi deskami

Od: tm odpovědí: 11 změna:
Mám takový dotaz. Dům ve stylu OKAL, kde jsou stěny a stropy z různě širokých dřevotřískových desek na nichž je vrstva jakéhosi štuku (bez perlinky). V místech spojů těch desek to i po zatmelení opakovaně praská, jak dům pracuje. Dá se těch prasklin nějak zbavit nebo by bylo nutné stěny natáhnout flexi lepidlem s perlinkou (pokud to tedy bude mít nějaký účinek)? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V dobách kdy se okaly stavěli NEBYLA perlinka, tudíž je logické že tam být nemůže.

nevím jak to vypadá ale dle velikosti prasklin nějaký tmel , nejspíše butylenový tmel nebo a ten jede přetíra silikonový. Dále záleží kde ty prskliny jsou tak je případně zakrýt , pkd to jde, lištami.

Nejlepší varianta jak se tohoto problému zbavit je toto prodat a jít do zděného, ale to asi nechcete slyšet -nejde to...

tm
hodnocení

Tak všechno nějak jde... samozřejmě řešení je různé obklady a myslím, že ta perlinka + flexi lepidlo. Jenže jsem myslel něco méně pracneho ve stylu zamazani spojů tmelem

A co jsem psal (žel s chybami *hi*) : dle velikosti prasklin nějaký tmel , nejspíše butylenový tmel nebo a ten nejde přetírat silikonový

Nyní po přečtení dalších příspěvků-použít třeba štukový akrylový tmel (třeba tento : alza.cz/...

prostromek
hodnocení

0x

Jak by vypadala přetřená malířská páska na trhliny?

obaly-kvalitne.cz/...

tm
hodnocení

Neznám... nas předchůdce zkoušel přes spoje jakousi gázu - no prosvítá z barvy obvaz)) to je nějaká papirova páska, která se udajne jen premaluje... praskliny sice mozna zmizí, ale co metr budu mit ve stuku pruhy hladke pásky...
Tak pak ty hladké pásky přematlat zase štukem, ale pružným. Buď něco takového bude existovat už třeba v kartuši, nebo bych do štuku přidal třeba akrylový tmel, to by snad mohlo stačit, zkrášloval jsem takhle staré fabiony.

km
hodnocení

0x
Jak to vyresili sousedi co ziji ve stejnych typech?
tm
hodnocení

Někdo dal třeba palubky, polystyren... jenže když nakoupím na všechny stěny sádroš nebo palubky, bude to stát víc než je hodnota toho domu...
km
1 m2 sdk desky stoji od 70 Kc

hodnocení

0x
Zalezi na miere pohybu susednych dosiek, vystuzna sklenena sietka ma svoje limity. Skor moze fungovat sadrokarton ako predstena.

hodnocení

0x

Mám dobré zkušenosti s těmito materiály

eshop.mpl.cz/...

bigmat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]