Nejste přihlášen/a.
zdravím!prosím mám trvalý pobyt hlášený v místě kde jsem bydlel s rodiči-dum změnil majitele(vlastník je nyní obec)-řádně se ukončila nájemní smlouva,byt od té doby nikdo nevyužívá,rodiče mají trvalý pobyt jinde...já ne,ted po mě chce obec uhradit zpětně hotovost za svoz komunálního odpadu!
ptám se tedy mám povinost uřadu něco zpetne hradit(3roky zpet),když mě zaniklo právo objekt využívat skončením nájemní smlouvy rodiču?
co mám udělat jestli se ted odhlásím z tohoto trvalého pobytu a nemám se kam nahlásit?patrně asi na toto platí-přechodne bydlište.
snad je muj dotaz trochu srozumitelný!
děkuji za odpoved!
Dobrý den, mám dotaz ohledně mých plateb. přišlo mi vyučtování a objevil se tam nedoplatek za odpad. na magistrátu mi sdělili , že je to za roky O2, O3, O4 . od roku 2005 má založené doklady,protože už mám svůj byt,své sipo atd, ale za předcházející období, už jsem doklady nezakládal a prý je to má povinnost je doložit jinak je budou vymáhat. Připadámi to divné proč, až po několika letech chcou po mě dluh. Já vím že rodiče za mě platili, bydlel jsem tam 7let do roku 2005 ale bohužel nevím jak to doložit.
Existuje promlčecí lhůta a magistrát mě straší. děkuji za odpověd.
PS: v roce 2OO5 se mi narodila dcera a 14 dní sotva dorazila z nemocnice už měla doma složenku na odpad! neskutečné
děkuji všem za rady,skutečne jde o nezkušenost mladeho člověkabyl jsemv domnění že když zanikla nájemní smlouva a tím i právo objekt využívat tak že by to mohlo znamenat i stop těmto poplatkum,zvlášt když objekt nikdo od té doby nevyužívá a fyzicky se žádný odpad nemohl nikdy vyvést...no alespon trochu přispěji sve bývalé obci!zákon je zákon!
no jěště jsem nedostal nic písemně..to víte vesnice..někdo vzkazoval po matce..budu se muset zastavit na oů a pohovořit tam s někým!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.