Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kvůli soukromí před sousedy bych chtěl vytvořit stínící zástěnu. Podél plotu máme různé keře, tůje, stromy, ale zrovna naproti jejich verandě máme skleník a vzhledem k tomu, že jejich pozemek je vyvýšený, tak je k nám nad skleníkem vidět... Plot je sousedů a nemají v plánu žádnou zástěnu (bylo mi řečeno, že mají rádi rozhled ), tak umístění na plot není možné. Máme skleník skoro na hranici pozemku a proto mě napadlo na jeho zadní stranu přišroubovat 4 trubky o průměru cca 2 cm a délce 1,5 m. Mezi tyto trubky bych natáhnul buď zelenou stínící tkaninu a nebo bambusovou/rákosovou rohož. Bude stačit jen tato svislá konstrukce nebo mám ještě mezi trubkami natáhnout na 3 místech pevnější drát (nahoře, uprostřed a dole)? Díky
Ta zelená stínící tkanina není samonosná. Určitě je potřeba pod tím něco mít (třeba ten drát). Může se zdát, že rozpon cca1,2 m není mnoho, ale bude se to prověšovat a to tím víc, čím bude tkanina starší. Je otázka, jak se bude konstrukce chovat. Bez zavětrování krajních sloupků drát do roviny asi úplně nenapnete, ale to asi ani nebude nutné. U té stínící tkaniny počítejte s životností max. 5 let.
@colombo: Pravda. Když se řekne skleník, představím si to, co nám stojí na zahradě. Konstrukce z T-profilu 40x40x5. To asi není běžný skleník dnešních dnů.
Životnost tkaniny napsal kolega.
Životnost stínící konstrukce nebo možná i skleníku do prvního většího větru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.