Nejste přihlášen/a.
Základní pravidla jsou:
1. Musíte rozumět tomu co děláte.
2. Když tomu rozumíte, neptáte se.
3. Nejdříve si spočítáte tepelné ztráty objektu a jednotlivých vytápěných místností.
4. Pak si navrhnete velikost topných těles.
5. Navrhnete si trasy potrubí.
6. Spočítáte si hydrauliku vč. vyvážení armatur.
7. Nakreslíte si schéma zapojené kotelny a její regulaci.
8. Spočítáte si rozpočet a výkaz výměr, který dáte pak k ocenění topenářské firmě (firmám).
9. Porovnáte nabídky a vyberete si
mám takovej dojem, že to skončí jak vždy, že se skočí rovnou až k bodu 8A, kdy se pozve místní Lojza, ten se zeptá kolik mají místnosti m2 a výšku...spočítá si m3 vynásobí 50 a podle toho tam všude narve 30ky korada (pro jistotu) a kotel od firmy, ze které má největší marži ...není-liž pravda?
Děkuji za profesionální odpověď. Je to předběžné shánění informací. Už jen z toho důvodu, pokud si tu pozvu firmu a naprosto ingnoruje tyto body, budu vědět, že asi nee.
@baltik: Předtím než si pozvete firmu (tedy dle mne myslíte topenáře), pozvěte si projektanta. Opravdu jen naprosté minimum topenářských firem (a snad žádný topenář) nemá vlastní projekci a neumí systém ÚT navrhovat (když budete mít štěstí, bude to alespoň umět smontovat a zapojit).
@baltik: no pokud si nepozveš firmu co nemá projekční činnost, či jí nedáš už vyprojektované výkresy a parametry, tak ta udělá jen to co jsem psal výše..a budou se tvářit jak největší odbordelníci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.