Nejste přihlášen/a.
Zdravím
prosím vás, v návodu u myčky nádobí píšou, že je potřeba instalovat tlakový ventil.
Nevím jaký tlak mám ve vodovodu, ale myslím si, že bude vyšší než těch zmíňovaných 1MPa
Co může nastat v případě, že ten ventil tam prostě nebudu mít? Může to nějak poškodit přívodní hadici do myčky a následné vytopení bytu a sousedů?
Zdravím,
jen se výrobce tímto jistí, že pokud by byl takto vysoký tlak, tak potřebujete tlak. ventil, aby se myčka nepoškodila..
Z čeho usuzujete že máte doma vyšší tlak než 1MPa? Z čeho?
Jak říkají ostatní kolegové, s největší pravděpodobností máte cca od 0,1 do 0,4 MPa. Což je běžný tlak všude v domácnostech.
Pokud ho máte opravdu tak vysoký jak uvádíte, prosím o prodej vstupenky do první řady, rád bych se na toto divadlo přijel podívat a zaplatil )
(no, trochu legrace, ne? )
Kryjou si záda. Kdyby měl někdo fakt takový tlak a udělalo to bordel...tak hle, bylo to psaný v návodu. Tak se ted nediv.
Žádný tlakový ventil jsem u myčky nikdy nepotřebovala. Jestli chcete mít klid a jistotu, maloučko přiškrťte hlavní přívod vody. Ne razantně, ale trošku. U pračky mám na přívodu vody, hned na ventilu nějakou nezvyklou věc, na kterou nesahám. Firma pračku přivezla, napojila, dala razítko na záručák a tak věřím, že udělali správně a že to bude nějaký ventil, který kontroluje tlak vody.
Asi jo, nejspíše máte pravdu a já nesmyslně hlavním ventilem reguluji tlak vody v bytě. Karmě se to ale líbí. takže to tak nechám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.