Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezbarvý lak

Od: ivvann odpovědí: 12 změna:
Dobrý den.Byl by tu někdo kdo by mi poradil nějakýbezbarvý lak nebo vosk na dveře do koupelny .Dveře jsou dřevěné.děkuji za Vaše názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Dvere bych nechal nastrikat, nebo sam nastrikal bezbarvym lodním lakem.

hodnocení

0x

Buď nějaký tvrdý olejovosk, nebo klasický lak. Rozhodně bych nepoužil lodní lak, který je dělaný na úplně jiné užití. Pokud jsou dveře už ustrojený, tedy nasazené výplně, je to špatně, lakovat je třeba vše předem a teprve nalakovaný dávat dohromady.

Proč lodní lak ne? (Jen zvědavost.)
Protože mu střídání vlhka a sucha nedělá dobře a je lesklej.
km

co je to vlastně ten lodní lak? už jsem to několikrát hledal, ale moudrý z toho nejsem. odhaduji, že původně lak určený k použití k přímému styku s vodou? na jaké bázy je, liší se to podle výrobce? děkuji

Také mi není jasné, proč tzv. "lodní lak" nikoliv. Nejspíš se jedná o běžný syntetický lak, že by mu vadilo střídání vlhka se suchem slyším poprvé. Ale nejjednodušší by asi bylo použít nějaký vodouředitelný lak, klidně i na dřevěné podlahy.

saltwater
hodnocení

0x
Nevím kdo vlastně vymyslel dělat dřevěné dveře do koupelny a podobně vlhkých míst kdyz každé dřevo nějakým způsobem pracuje nešlo by vymyslet prostě pevnou ale lehkou kostru která by se pak udělala třeba z recyklovaného plastu když jsme jim zavaleni skoro až pokrk?
Navic lze i barevné řešit než pořád něco natírat... pak je lze použít i na něco jiné když omrzí třeba stříšku nebo venkovní stůl jasne že to nebude luxus ale pořád nějaká chemie a práce jzs co taknsibten život konečně i užít
*nevi*
km

děkujeme za názor a posíláme klíčenku...

saltwater
Děkuji nemám dveře ani do srdce...pošlu dál
Přidám tedy tip ted z rádia...na trhu jsou nějaké antikondenzacni nátěry mluvili ale
o zdivu a funguje jako záchranářské fólie že odráží teplo a vraci zpět
a díky už nic neposílejte leda tak balík.soli do.koupele ale.minimalne z Prešova nejlíp z mrtvého moře a vana se taky bude hodit *vtip*

riva
hodnocení

0x

To záleží na typu baráku. Já dřevo napustím tungovým olejem, který časem tmavne, ale to je do vesnické chalupy, kde není žádný roh pravý.

Ale jestli chcete stále světlou barvu, tak nějaký lak.

hodnocení

0x

Zdravím,

také bych asi zvolil lodní lak. Přeci jenom nějaká vlhkost z vnitřní strany dveří bude a rozhodně tím nic nezkazíte..

km
hodnocení

0x

pokud na dveře nebude vyloženě stříkat voda a dveře jsou alespoň trochu kvalitní, natřít můžete čímkoliv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]