Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučnost radiátorů při topení

Od: petamlynarova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nechala jsem si konečně vyměnit starý kotel za obyčejný litinový Prothermák a koupila dva nové radiátory. Než mi po několika dnech došli namontovat z firmy termostat, tak jsem žádnou hlučnost nezaznamenala. Dnes ale, právě v místnosti kde spím, jedná se o přízemí, se v oblasti radiátoru ozývá jakoby náraz vody o plech, kov, někdy až šplouchnutí. Není to žádný extra řev ale v místnosti, kde člověk spí to není to, co by člověk chtěl poslouchat. Před montáží nových věcí jsem si tohoto zvuku nikdy nevšimla a taky jsem topila. V jiných místnostech jsem si toho nevšimla. Má někdo tušení, oč by se mohlo jednat a co si s tím mám počít?

S novým termostatem jsem si všimla, že kotel vytopí místnost, řekněme na 22° ale potom odpočívá, dokud teplota v místnosti neklesne o 2 desetiny, potom zase začne topit. Často je to tak dlouho, že voda v radiátorech, je už vlastně studená. Jsou to vlastně takové skoky. Nejde nějak zařídit nějaký plynulejší způsob, aby voda byla teplá stále, nestřídalo se takové rozmezí typu voda v radiátoru jako led/ horká voda? Pokud je voda v radiátorech studená, bude studená taky v kohoutku? Díky za případnou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi jste přešla z topení na tuhá paliva na plynové. U plynového topení termostat hlídá nastavenou teplotu v bytě a tak pokud teplota neklesne pod nastavenou teplotu tak není třeba topit a radiátory jsou studené,jakmile teplota poklesne termostat sepne a kotel topí až do nastavené teploty na termostatu pak vypne.Hlídá vám tak aby se byt nepřetápěl a nebyla velká spotřeba plynu. V podstatě vám hlídá peníze za plyn.Teplá voda má svůj okruh a tak poteče i když jsou radiátory studené,jen to chvilku trvá než se voda nahřeje.To šplouchání je pravděpodobně zavzdušněný radiátor. Na konci radiátoru je malý ventilek na šroubovák. Pod ventilek dáte hrníček a šroubkem otočíte opatrně až začne unikat vzduch až poteče voda tak ventilek uzavřete. Měla byste takto kontrolovat všechny radiátory.Po montáži se toto stává.

petamlynarova
hodnocení

Tím odvzdušnením to asi nebude. Radiator je rovnoměrně horký. Zkusila jsem ale, vzduch žádný neunikal. Tady bude asi jiný důvod. Nemůže to být třeba tím, že ložnice je v přízemí prvním pokojem do kterého se čerpadlem vhání voda, je tam největší tlak a proto je to hodně slyšet? Jen nechápu, že jsem si toho všimla až teď, když když nainstalovali termostat.

petamlynarova
hodnocení

Když si k tomu radiátoru kleknu, tak slyším, jako kdyby do něj cicourala voda. S tímhle jsem se u starého systému nikdy nesetkala.

100% zavzdušněný radiator. možná je špatně usazen a vduch se tlačí k hlavnímu ventylu. 1% ještě může být trochu zavzdušněné čerpadlo a zvuk se přenáší.Zavolejte montéry co vám to dělali. Nějaká záruka na práci musí být.

frantisek*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Píšete, že Vámto to dělá jeden radiátor. Není zavzdušněný? Zkuste odvzdušnit.

wenzel
hodnocení

0x

Zavzdušněný radiátor v možné kombinaci s tím, že je v systému málo vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]