Dobry den.Mam tento typ starsich termostatickych ventilov a zhanam k nim kluc na prednastavenie,alebo radu,ako ich nastavit bez kluca.Dakujem za kazdu radu.
Pokud nejdou tocit, tak jsou po letech uz zanesene bordelem z topeni. Proc potrebujete po letech menit nastaveni ventilu? Radiatory malo topi? Stacilo by potrubi a radiatory chemicky procistit.
Teraz som pozrel poriadne a mate pravdu,su plastove...nastavit potrebujem len jeden ten ventil,lebo je nastaveny na predvolenie na 3 a tak hreje stale...mam namontovane smart hlavice,tak to potrebujem mat prednastavene na 1 vsetky tri radiatory.Cize pootocit kolieskom kliestami?Nic sa nemoze stat?
To je v pořádku, že topí stále. Tím kolečkem se vyvažuje soustava, aby všechny radiátory topily stejně. Kdyby byly u všech radiátorů na jedničce, tak radiátory nejdále od kotle by netopily.
Jj.Lenze ja byvam v panelaku a stupacky mam na kazdy radiator inu.Takze potrebujem dat na 1,aby som to potom rovnako reguloval pomocou hlavic.Teraz to je tak,ze ak dam hlavice na 0 tak 2 radiatory su zatvorene,co je ok len ten jeden hreje stale aj ked hlavica je na 0...je v izbe horuco,lebo bytovka je zateplena 40 cmm vatou.
Ten jeden termoventil je zrejme vadny, protoze uplne neuzavre. Prednastaveni ventilu vam nepomuze. Jedine vymena ventilu, takze pomuze instalater. V paneleku oslovte spravce domu, bude mit kontakt na topenarskou firmu.
Pocvičte trochu s tou hriadeľkou, možno bude na dosadacej ploche len bude nejaka špinka. Prípadne bude vadná tá “smart” hlavica. Žiaľ, vymenil som viac týchto vynálezov ako nedovierajúcich ventilov.
Tak nakoniec som dal na radu prveho poradcu a zabralo.Problem vyrieseny.Blickami som pomalicky otocil to koliesko do polohy 1 a vsetko funguje.Predsa to bolo tym prednastavenim ventlia Uz ho zatvara a po nasadeni smart hlavice to uz funguje,ako ma.Dakujem za kazdu radu,pomoc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.