Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mezera mezi OSB a zdivem v podkroví

Od: ag* odpovědí: 7 změna:

dobrý den všem, obracím se s dotazem. V podkroví mám položenou podlahu z OSB desek která končí 15mm od obvodové zdi. Kolem celé nadezdívky bude předsazená stěna ze sádrokartonu vyplněná vatou, jinak vše klasika jako v podkroví. Nevím jestli mezerou mezi OSB a zdivem nebude procházet vlhkost ze spodních místností do izolace v SDK.(ve spodních místnostech parobrzda není) Mělo by se to vyřešit nějakou parobrzdou, nebo to nechat být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

predpokladam, ze pouzivas parozabranu. Tu protahni pod UD,UW profilem nebo co pouzivas a utesni k predstane, utesni i pod srouby v UD,UW. Rozhodne ne k OSB. Mezi izolaci a predstenou bych nechal mezeru aby izolace mohla lepe odvetravat.

doplněno 08.07.10 19:56:

samozrejme za predpokladu, ze mas izolaci az po pozednici a izolace u predsteny je pouze doplnkova.

ag*
hodnocení

díky za odpověď, izolace u předstěny je doplňková a parozábrana bude všude. šlo mi o to jestli to utěsnit aby dál neprostupovala vlhkost do prostoru izolace. teď už je mi to jasné, Sádrokartonář taky nevěděl, tak radši jsem hodil dotaz . :)

standam*

nevim presne jak to mas, ale predstenu bych nekotvil do OSB, ktera lezi na izolaci, pokud slouzi jako zaklop tak ano.

Mezera mezi OSB a zdivem v podkroví
ag*

Ano OSB je jako záklop. Na obrázku je vydět parozábrana protažená až ke zdivu, ještě jednou díky

standam*

koukam, ze jsem trochu zapletl predstenu s nadezdivkou:), ale nejspis jsi to pochopil

tak opravuji:

predpokladam, ze pouzivas parozabranu. Tu protahni pod UD,UW profilem nebo co pouzivas a utesni k nadezdivce, utesni i pod srouby v UD,UW. Rozhodne ne k OSB. Mezi izolaci a nadezdivkou bych nechal mezeru aby izolace mohla lepe odvetravat.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ses rozhodl dělat finální podlahu z OSB desek,ty samotné působí jako parobrzda.Okolo stěn je nutné zachovat pružné uložení,stačí pruh EPS,napěchovaný do mezery,nebo zapěnit PUR pěnou.

JABRAKA

frabos
hodnocení

0x

Jak říká Jabraka dabra, nízkoexpanzní pur pěnu a hotovka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]