Nejste přihlášen/a.
dobrý den všem, obracím se s dotazem. V podkroví mám položenou podlahu z OSB desek která končí 15mm od obvodové zdi. Kolem celé nadezdívky bude předsazená stěna ze sádrokartonu vyplněná vatou, jinak vše klasika jako v podkroví. Nevím jestli mezerou mezi OSB a zdivem nebude procházet vlhkost ze spodních místností do izolace v SDK.(ve spodních místnostech parobrzda není) Mělo by se to vyřešit nějakou parobrzdou, nebo to nechat být?
predpokladam, ze pouzivas parozabranu. Tu protahni pod UD,UW profilem nebo co pouzivas a utesni k predstane, utesni i pod srouby v UD,UW. Rozhodne ne k OSB. Mezi izolaci a predstenou bych nechal mezeru aby izolace mohla lepe odvetravat.
doplněno 08.07.10 19:56:samozrejme za predpokladu, ze mas izolaci az po pozednici a izolace u predsteny je pouze doplnkova.
díky za odpověď, izolace u předstěny je doplňková a parozábrana bude všude. šlo mi o to jestli to utěsnit aby dál neprostupovala vlhkost do prostoru izolace. teď už je mi to jasné, Sádrokartonář taky nevěděl, tak radši jsem hodil dotaz .
nevim presne jak to mas, ale predstenu bych nekotvil do OSB, ktera lezi na izolaci, pokud slouzi jako zaklop tak ano.
koukam, ze jsem trochu zapletl predstenu s nadezdivkou, ale nejspis jsi to pochopil
tak opravuji:
predpokladam, ze pouzivas parozabranu. Tu protahni pod UD,UW profilem nebo co pouzivas a utesni k nadezdivce, utesni i pod srouby v UD,UW. Rozhodne ne k OSB. Mezi izolaci a nadezdivkou bych nechal mezeru aby izolace mohla lepe odvetravat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.