Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní zateplení bytu

Od: karolinam odpovědí: 5 změna:
Ahoj Rádcové, zajímal by mě váš názor. Bydlíme v bytovce, postavené svépomocí, někdy okolo roku 1960-70. 6 bytů, bydlíme ve třetím , nejvyšším patře. Už pět let. Nesmírně nás trápí plíseň na stěnách i stropě v zimním období. Zateplení pláště budovy nepřipadá v úvahu, nejsou na to peníze ve fondu. Doporučili byste zateplení zevnitř? Na stropy osmičku růžový polystyren, na zdi dvojku. Zateplení okolo oken. Zkoušel někdo zateplovat zevnitř skrz plíseň, pomohlo to? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Vnitřní zateplení všeobecně ne. Vámi uváděné tloušťky izolantu by spíše zhoršily plíseň, spíš je potřeba řešit co se změnilo před 5 lety a odstranit zdroje vlhkosti.
U mého domu jsem v jedné místností zateploval strop zevnitř. U trámového stropu jsem odstranil podbití s palachem, instaloval jsem konstrukci pro SDK a celí prostor jsem vyplnil izolantem o tloušťce 15 až 50cm. Pod izolantem musí být parozábrana, nad izolantem difuzně propustné vrstvy a nad stropem odvětrávaný prostor.

hodnocení

6x

Doporučili byste zateplení zevnitř?***V žádném případě.

Na stropy osmičku růžový polystyren, na zdi dvojku. Zateplení okolo oken.****to je jak vzít si v zimně na hory triško s krátkým rukávem.

Zkoušel někdo zateplovat zevnitř skrz plíseň, pomohlo to?****Ješte to nikomu nepomohlo.

jir
hodnocení

2x
V této diskuzi se řešilo i vnitřní zateplení a zateplení obecně:
energoportal.cz/...
Problém s vnitřním zateplením je vznik plísní mezi izolantem a zdí (stropem).
Jakou máte v bytě vlhkost? Není v domě vlhký suterén?

hodnocení

0x

Toto urcite nepomoze, situaciu s plesnami to len zhorsi, presunu sa za polystyren. Pre vas je najlepsi riesenie barabiznu predat (v lete, predtym vymalovat) a prestahovat sa tam, kde uz je zateplene a nemaju problem s fondom oprav. Bude to drahsie, je na vas, co preferujete.

hodnocení

0x
Tak ve třetím patře už jistě nebude problém se špatnou hydroizolací, že by to vlhlo odspodu. Asi nebude žádná izolace na stropě a zdi nějaký škvárovky co se tehdy zrovna někde podařilo sehnat. Možná by stálo za pokus maximálně v bytě omezit vznik vlhkosti. Kytky, sušení prádla, digestoř a podobně. Důsledně používat digestoř, při zapnutí otevřít alespoň ventilačku, prádlo sušit venku, nebo koupit sušičku. Kytky vyházet.
Kdyby to nepomohlo, tak prodat byt a koupit jinej.
Někde jsem snad četl, že se dávají dotace na zateplení i u bytovek? Poptal bych se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]