Nejste přihlášen/a.
Ahoj Rádcové, zajímal by mě váš názor. Bydlíme v bytovce, postavené svépomocí, někdy okolo roku 1960-70. 6 bytů, bydlíme ve třetím , nejvyšším patře. Už pět let. Nesmírně nás trápí plíseň na stěnách i stropě v zimním období. Zateplení pláště budovy nepřipadá v úvahu, nejsou na to peníze ve fondu. Doporučili byste zateplení zevnitř? Na stropy osmičku růžový polystyren, na zdi dvojku. Zateplení okolo oken. Zkoušel někdo zateplovat zevnitř skrz plíseň, pomohlo to? Děkuji
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
6x
Vnitřní zateplení všeobecně ne. Vámi uváděné tloušťky izolantu by spíše zhoršily plíseň, spíš je potřeba řešit co se změnilo před 5 lety a odstranit zdroje vlhkosti.
U mého domu jsem v jedné místností zateploval strop zevnitř. U trámového stropu jsem odstranil podbití s palachem, instaloval jsem konstrukci pro SDK a celí prostor jsem vyplnil izolantem o tloušťce 15 až 50cm. Pod izolantem musí být parozábrana, nad izolantem difuzně propustné vrstvy a nad stropem odvětrávaný prostor.
U mého domu jsem v jedné místností zateploval strop zevnitř. U trámového stropu jsem odstranil podbití s palachem, instaloval jsem konstrukci pro SDK a celí prostor jsem vyplnil izolantem o tloušťce 15 až 50cm. Pod izolantem musí být parozábrana, nad izolantem difuzně propustné vrstvy a nad stropem odvětrávaný prostor.
jir
2x
V této diskuzi se řešilo i vnitřní zateplení a zateplení obecně:
energoportal.cz/...
Problém s vnitřním zateplením je vznik plísní mezi izolantem a zdí (stropem).
Jakou máte v bytě vlhkost? Není v domě vlhký suterén?
energoportal.cz/...
Problém s vnitřním zateplením je vznik plísní mezi izolantem a zdí (stropem).
Jakou máte v bytě vlhkost? Není v domě vlhký suterén?
0x
Kdyby to nepomohlo, tak prodat byt a koupit jinej.
Někde jsem snad četl, že se dávají dotace na zateplení i u bytovek? Poptal bych se.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]