Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hranice pozemku vs altán

Od: mana* odpovědí: 4 změna:

Nikde se nemůžu dočíst kolik dělá hranice pozemku od souseda. Chce si postavit velký altán, kde si bude popřípadě schovávat i auto.

Jedná se o zahrádkářskou kolonii, kde zahrady nejsou oplocené.Ještě jsem se chtěla zeptat musí mít i naše svolení pro stavbu altánu? Já jenom, že on je pěkný rejpal nyní jsme si postavili boudu ani ne 3m2 . I jsem se tady na ní ptala a podle § 103 se neohlašuje.

Přeji hezký den mana

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dandanov*
hodnocení

6x

Vše upravuje stavební zákon. Zkuste juknout např. na : business.center.cz/...

a na : pravniradce.ihned.cz/...

mana*
08.07.10 21:24
hodnocení

díky

ladislavtikal*
hodnocení

0x

to mate pravdu na stavebni se to neohlasuje ale bud 2 metry od plotu a nebo je to na domluve

hodnocení

0x

Vaše otázka není rovna sruzumitelná, tedy pro mne. Hranici pozemku by snad bylo nejlepší jistit přibližně z katastrální mapy resp. jejího snímku a to odměřením na místě od nějakého pevného plotu nebo bodu. Že by bylo někde dáno, že jsou jakési 2m odstupu od souseda o tom tedy nevím, vždyť domy bývají na sebe ve městech připené zedˇ na zeď , zahrádka na zahrádku(např. řadovky) bez vzájemného odstupu. Za stavbu považuji vše, co je se zemí pevně spojeno základem, což v případě altánu nedokážu posoudit. Ale spíše to stavba podle mě nebude v přímém slova smyslu. Altán se dá celkem jednoduše i přemístit že...

Pokuste se: "kolik dělá hranice od souseda" přesněji specifikovat... jakože od jeho domu ...? od chaty, od čeho? a pod. Jak jsem uvedl výše, myslím, že hranice poemků může být i v líci budovy (chaty) a pod. Kolikráte se stavbičky přebudovávají v čase až nakonec zjistíte zaměřením geodeta, že je sousedova "boudička" půlmetrem na Vaší parcele. (např.) :D

doplněno 08.07.10 18:29:

v zasade ladislav ma pravdu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]