Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím srážet hranu uříznuté dlaždice?

Od: km odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
čím srážet hranu uříznuté dlaždice? Karburundum brouskem, pilníkem, něčím jiným? Budu to muset udělat asi u 8 metrů. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já to bokem líznu flexou tím kotoučem, kterým jsem to řezal. Chce to jen trochu citu, pokud se udržuje konstantní rychlost pohybu i přítlak, je to dost rovné a pěkné.
doplněno 26.03.25 12:50: Hlavně nezastavovat a nepokoušet se nějaké místo doopravit, to uděláte zuby. Prostě plynule přejet a když potřebujete ubrat víc, nebo se bojíte přitlačit, tak přejet víckrát.

Já jsem to taky tak dělal - srážel diamankovým kotoučem flexou

hodnocení

2x
Na pekno pilnikem na dlazbu, na hrubo flexou s diamantovym kotoucem. Uplne nejlepsi je, nemit rezanou dlazbu v plose, vzdy jen po obvodu.
km

aha, děkuji, nevěděl jsem, že existuje pilník speciálně na dlažbu:
hornbach.cz/...

ano, dořezy budou jen kolem stěn

111®
hodnocení

0x

Třeba diamantový brousek nebo bříšek na kosu za mokra

hodnocení

0x

Dělal jsem hrubším smirkem na prkýnku.

hodnocení

0x

Hodně záleží na typu dlažby. Mně to velmi dobře šlo flexou s brusným lamelovým kotoučem. Doporučuji natrénovat to na nepotřebném kusu.

km
hodnocení

0x

děkuji všem za rady *palec*

hodnocení

0x

Dať zrezať vodným lúčom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]