Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
v rámci emancipace naší obce nám bylo připomenuto, že každá nemovist (u nás cca 50 % domů / 50 % chat) má mít na sobě cedulku s číslem popisným, resp. evidenčním. Že prý je to zákonná povinnost (to jsem u chat ani nevěděl). Dále se odkazují na cca 15 let starou obecní vyhlášku (o které jsem taky nevěděl), jak konkrétně má cedulka vypadat.
Současně obec žádá, zejména chataře, o instalaci pošt. schránek. To vidím jako kontraproduktivní, protože v zimě na chatě klidně 14 dní nejsem a moji adresu mají v katastru. Nechci pak řešit "My jsme Vám to dali do schránky, Vy jste nereagoval". Kam má vlastně obec povinost posílat případnou poštu?
Jak to máte u Vás?
Ano, je povinnost mít na domě číslo určitě a myslím si, že i schránku.
Vyhláška je platná ať už je jakoliv stará. Obec ale musí posílat na adresu trvalého pobytu majitele.
Číslo na domě ve kterém nebydlím nemám a schránku u domu mám. Obec zasílá na adresu trvalého pobytu. Případně vhodí do schránky neúřední psaní a informační letáky, případně pokud požádám, vloží do schánky i úřední věc, případně nechá u sousedů, u kterých si to pak vyzvednu.
Tady si někdo plete číslo popisné a orientační.Číslo orientační je obvykle uvedeno přímo na budově a je viditelné z veřejného prostoru, například z ulice. Číslo popisné je spojeno s katastrálními záznamy a nemusí být nutně viditelné z venku.
Číslo evidenční je co.? - to snad mají některé garáže nebo jako evidenční číslo věci ve fabrice.
Proč budu mít schránku,? Stačí roura z něčeho. Ani některé firmy nemají schránku - možná tak P.O.Box,ale pošta se jim doručuje na recepci a odváží ji nasmlouvaná služba.
Nee, je to skutečně ohledně č.p. a č.e.
Č.p. mají domy s trvalému bydlení, rekreační objekty mají č.e. Na chatu Vám č.p. nedají. A naopak, můžete o č.p. přijít, třeba jak se vekonvské stavení změní v chalupu na rekreaci. To se stalo třeba známým za komunismu. Sebrali jim č.p. a dali č.e.
Č.o. se v místě ani nevyskytuje, na to musí být ulice.
někdy mě překvapuje, že č. e. mají i klasické, historické, venkovské budovy, ve kterých mají lidé trvalý pobyt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.