Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Přestěhovali jsme se do bytu, a bohužel jsme zjistili, že po větším používání sprchy se kolem sprchového koutu začne objevovat voda, žádné velké množství ale nic příjemného. Teče to z rohů, je vidět že už se předchozí majitel snažil kout svépomocí silikonovat, ale stále trochu potejká.
Nějaké rady? Zavolat instalatéra, který udělá pořádné těsnění? Přidal jsem fotky v jakých místech to teče.
Děkuji za rady.
Obvykrý problém špatně namontovaných vaniček a sprchových stěn, jediný postup je demontovat z vaničky celou stěnu, ze zdí odšroubovat upevňovací U profily a potom důkladně odstranit VEŠKERÝ silikon mezi vaničkou a obkladem.
Potom odmastit technickým benzínem a znovu pořádně zasilikonovat.Pak na zeď znovu přišroubovat oččištěné U profily, po odstranění silikonu, tam kde byly původně, a znovu nasadit opět po odstranění silikonu zpátky sprchové stěny a přišroubovat do U profilů.
Potom VŠECHNY kouty JENOM Z VENKU sprchy odmastit benzínem a zasilikonovat.
Zevnitř musí všechno zůstat otevřené, aby mohla voda, která se dostane do profilů kolem skla volně odtékat zpět do vaničky a ne aby si mohla najít cestu ven na podlahu.
Samozřejmé je i to, že máš jistotu, že ti neteče něco pod vaničkou u sifonu, pak by musela i vanička ven.
Pokud se do toho pustíš, tak máš na půl dne o zábavu postaráno.
A jak už psal přede mnou class, používat jedině silikon RAVAK, ostatní plesniví a nebo se odchlípnou a zatéká za ně.
Ahoj, moc děkuju za radu, bohužel se přiznám, že na takové věci jsem antitalent a raději se do toho sám nechci pouštět. Poradil bys mi na kolik by to cca vyšlo když si na to někoho objednám? Je to práce pro instalatéra?
Děkuju.
@pet : nemusi to byt instalater, zvlane to aj sikovny murar, cena podla toho, kolko mu to bude trvat, ak to ma urobit poriadne, tak demontaz, montaz, cistenie, tmelenie = par hodin. Cena tuby silikonu je zanedbatelna popri tom. Povedal by som od 3000 CZK vyssie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.