Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení kuchyně

Od: salik® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Kolem linky vpravo bych si dat řadu bodovek. co by svítily na linku.

Výška stopu 2,5m.

Nejde mi o osvícení pracovní desky, ale spíš aby bylo vidět do stříněk atd...

Nevím jak je dát daleko od linky a jak moc by měly svítit aby to bylo k něčemu.

Neměl byste někdo nápad?

Díky :)

Osvětlení kuchyně
Osvětlení kuchyně #2
Osvětlení kuchyně #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ty bodovky Vám budou v 1. řadě svítit na hlavu a na záda, když budete stát před linkou. Čím dál od linky budou, tím víc budete stínit. Velice brzo Vám pohybující se stín na lince půjde na nervy a bodovky nebudete zapínat.

hodnocení

5x
Aby to k něčemu bylo, tak jedině osvětlení přímo ve skříňce. Otevřu, samo se rozsvítí, pohoda. A když se ještě dají skleněné police, je vidět všude.

hodnocení

4x

A co něco rovnou do těch skříněk

google.com/...

doplněno 23.03.25 09:49:

Nebo jednoduchý kolejnicový systém, Nastavíte jak potřebujete.

lumories.cz/...

krtek6
hodnocení

4x

mám něco podobného... v lince je LED pásek a ten stačí na vše... jinak mám bodovky na ose místnosti respektive ose okna...a pak liniové světlo nad jídelním stolem...v praxi svítím v kuchyni jen led páskem v lince

hodnocení

0x

Bodovky maju vyzarovaci uhol okolo 120 stupnov celkovo, teda 60 stupnov od kolmice na obe strany. Ak ich budete mat pred sebou, nedosvietia do linky a ak za sebou, tak vasa hlava a trup vyrobia tien. Zaver : riesenie nie je vhodne zvolene, potrebujete iny zdroj svetla, asi priamo v skrinkach alebo na malej rampe pred nimi.

hodnocení

0x

Jak většina (správně) radí - bodovky pro osvětlelení linky NE. Dejte LED pásek / pásky pod hranu skříněk.

km
hodnocení

0x

čtu tu stále dokola led pásek do skříňky. chápu, bodovky nemám rád, takže bych byl raději také pro ten led pásek. ale tak si říkám, to je tolik nutné svítit přímo do těch skříněk? v žádné kuchyni, ve které jsem kdy fungoval, jsem nikdy světlo ve skříňkách nebo do nich namířené neměl a problém mi to nedělalo, vlastně mě ani neapadlo, že by to mělo být jinak. světlo je potřeba mít na lince na pracovní desce, stejně tak na jídelním stole a na sporáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]