Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led svítidlo v obytném autě

Od: richard® odpovědí: 1 změna:

Zdravím a prosím o radu. Přestalo mi svítit jedno světlo v garáži obytného auta. Tedy téměř, po zapnutí jen tak světélkuje. Druhé svítí úplně ok.

Zkusil jsem světlo sundat a napojit na jinou 12V autobaterii - to funguje, jak má. Celý rozvod v autě je 12V.

Kontroloval jsem připojení, změřil jsem, jestli jde ke světlu šťáva, vše ok. Změřil jsem volty = skoro 14V. Baterii mám LiFePo.

Zatím jsem nevyzkoušel světla prohodit. Každopádně nerozumím, jak je to udělané, jestli tam ještě není nějaké trafo, co ještě změřit apod.

Budu rád za jakoukoli radu!

Led svítidlo v obytném autě
Led svítidlo v obytném autě #2
Led svítidlo v obytném autě #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže: světlo připojené na jinou 12V baterii svítí normálně?

Zkus ta světla ještě prohodit, ale podle mě bude nejspíš zádrhel v přívodu. To, že naměříš 14V voltmetrem bez zátěže, znamená jen tolik, že ani jeden vodič není nikde úplně přerušený. Ale jestli je někde na vedení špatný spoj s velkým přechodovým odporem, zjistíš jenom měřením pod zatížením. Změř napětí na těch svorkách, když bude připojené zapnuté svítidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]