Nejste přihlášen/a.
2x
Pokud by se jednalo o napětí 18-21V dle stejných podmínek, z hlediska životnosti by jednoznačně byly několikanásobně trvanlivější baterky s nejnižším napětím. Ale není to tak, vždycky je chemické jmenovité napětí 18-18,5V a nabíječka ukončuje nabíjení při 21-21,5V, následně napětí baterky spadne dle stavu článků (vzájemného balancování) na cca 20-20,7V.
Teoreticky, nejvyšší kvalita a pravdivost parametrů je u nářadí s uvedením 18V, vše s vyšším číslem už značí jen určité přehánění, pak je otázka, nakolik se da věřit ostatním parametrům
@re4zon tak zrovna do cihly správným vrtákem bez příklepu naprosto v pohodě, do duťáku je to dokonce mnohem lepší, než vidiák s příklepem. I do betonu se dá.
A co je na tom nesouvisejícího s dotazem fakt nevím, s pochybama jsi začal ty
0x
jak často vrtáte do cihel? na to myslím stačí ta na kabel. a na šroubování skříně si pořiďte vrtačku za max. 1 500 Kč parkside
dělám už 2. rokem u sebe na stavbě a bohatě mi staší vrtačka sds s příklepem za cca 2500 a akučka za cca 1500 obojí parkside
0x
Je potřeba vzít v potaz i to, že slušná příklepová vrtačka na síť je při hobby použití na celý život, akuvrtačky jsou tak trochu spotřebák, baterka vydrží do dvou let při velkém vyużití, tak 5 let při lehkém využití. ale po 10 letech už ji neseženete a koupíte novou akuvrtačku.
A mezi vícero kusy, co takhle používám, jsem ještě nenarazil na takovej,co by nevydržel zvýšení napětí lion článkem navíc (když se do původního packu vejde
0x
Zdravím,
Když jsem před pěti lety dělal podkroví (přes 5 tisíc šroubů),tak jsem koupil tuto vrtačku se dvěma akumulátory a do dnes fuguje bez problému ,jedna z hlavních kritérii byla hmotnost,proti parkside je o dost lehčí takže pokud s ní děláte delší dobu je to znát. mall.cz/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.