Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký materiál na komínovou lávku?

Od: pansvacinka® odpovědí: 9 změna:

Budu měnit starou fošnu na komínové lávce. Na druhé straně je ještě jedna lávka a ta je mnohem delší - asi 4 metry, jenže tu jsem zapoměl vyfotit, ale je stejné konstrukce jako ta krátká. Původně jsem chtěl plastový pororošt, ale kolega v práci říkal ať dám ocelový pororošt, že bude delší životnost a tak. Jedná se mi o ten materiál, případně vaše zkušenosti, rozměry samozřejmě přizpůsobím.

Tak se ptám ještě tady. Plastový nebo kovový?

Jaký materiál na komínovou lávku?
Jaký materiál na komínovou lávku? #2
Jaký materiál na komínovou lávku? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, určitě volte kov (tuším, že to je žárový zinek/pozink, t.j. nerezne to). Zdravím!

hodnocení

4x

Ocelový žárově pozinkovaný ... a pokud chcete něco ještě lepšího, tak nerez.

FeZn třeba tady

https://www.flomat.cz/podlahove-rosty/pororost/pozinkovana/

nerez na tomtéž webu.

Ještě doplním: Volte z nabízených rozměrů a přizpůsobte jim svou konstrukci.

Dodaný pozinkovaný pororošt neřežte, nezkracujte - začne vám na řezných hranách reznout ... atyp byste měl dát znovu pozinkovat ...

hodnocení

Musí se to dávat do vinglů?

Jde o obvyklé řešení - viz hahnpetr dnes 18:09 "... usadil do vinglů ze stejného materiálu, šrouboval jsem nerezovými šrouby ..." a snadno modifikovatelné - do úhelníků můžete na chvíli dát i jinou výplň ...

km
hodnocení

2x

ocel, u plastu (pokud nemá v sobě ocel) bych se bál, že časem na světle degraduje. ale když zadáte "komínová lávka" tak vám vyskočí speciální rošty a v barvě střechy, které jsou jakoby z tahokovu

hodnocení

2x

A čo tak terasové plastové dosky? google.com/...

hodnocení

2x

Každopádně pozinkovaný pororošt. Nerez je zbytečně drahý a cokoliv jiného budete za pár letměnit znova. Vzhldem k tomu, že ty lávky musí být 100% bezpečné, tak plast určitě ne, nikdo Vám nezaručí, že během pár let na UV záření nedegraduje.

hahnpetr*
hodnocení

2x

Použil jsem žárově zinkovaný a usadil do vinglů ze stejného materiálu, štouboval jsem nerezovými šrouby, to se dá cenově vydržet!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]