Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé škrábance na WC keramice

Od: zuhud® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

spadla mi kovová hadička od vody do mísy WC, a nechala tam černé rýhy, nebo škrábance. Nejde mi to odstranit, nevíte co s tím? Zkusila jsem už savo, ocet, prášek do myčky, prostě všechno, ale rýha, nebo škrábanec drží. Zkoušela jsem to jestli to reaguje na magnet, a nereaguje, a je to stříbrné.

Nevíte, čím to odstranit? Co to je za materiál? Vypadá to hrozně...*modla*

Je to hadička co vedla od stoupačky jako rozvod vody po bytě...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Zkuste domestos na WC. To je žíravina, že odstraní i to, co nechcete... Nám teda spolehlivě. Ještě než vyměníme kuchyni, máme tu starý vymletý dřez, znáte ty plochy zahnědlé. I to vyčistí... Za zkoušku nic nedáte *nevi*

doplněno 08.07.10 11:47:

To je mi jasný, já tím chtěla říct, že ten domestos si fakt poradí s "flekem" (tj. skrvnou, šmouhou), která je nesmazatelná ničím. Odzkoušeno na několika površích. Takže bych to na Vašem místě vyzkoušela, když už nepomáhá to, co jste zmiňovala...

doplněno 08.07.10 14:48:

Cif jako Mařenka doporučuji taky. No a jednou jsem nechtěně vyčistila záchod do nevídané běloby, když jsem tam vylila zkyslé mlíko... *nevi* asi že jak Vám povidla zabarví do modra, mlíko vyšisovalo do běla... Zkuste, cif i domestos se vám budou hodit i později..

hodnocení

No tady to není klasický flek, je to poškrábané od kovu...od nějákého kovu...

doplněno 08.07.10 12:19:

Tak jsme to zkoušeli na talíři, a takovou šmouhu nám udělala hliníková lžička...takže to bude slitina hliník+něco*plac*

Jak na to? nebo čekat až se to vymyje?*modla*

marenka*

Tyhle šmouhy (v hrníčkách) mi spolehlivě odstraní prášek na nádobí, Cif, Real apod. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]