Nejste přihlášen/a.
Lidé by se měli umět rozejít dohodou bez praní špinavého prádla u soudu. Z dotazu nevyplývá, z jakého důvodu byste si mohla nárokovat nezaplacení spotřeby. Obecně vzato návrh na vydání platebního rozkazu může za těch pár stovek podat třeba jen z plezíru. Když byste nepodala do patnácti dnů odpor, prohrála byste jednání kontumačně a měla na krku exekutora.
Dobrý den, vlastnictví bytu s tím nemá nic společného. Pokud jste tam bydlela a vodu spotřebovávala, tak je minimálně slušnost za ní zaplatit tomu, kdo má smlouvu s VaK a platí jim za odběr (neokrádat ho, nebýt příživník). Dohodnětě se, alespoň přibližně, kolik byla Vaše spotřeba a zaplaťte. A ano, dluh je vymahatelný i soudně. Zdravím!
tomkk - přesně, je na to různý pohled. Někdo si myslí, že dluh není soudně vymahatelný (nebo ani nevznikl či to pán vzdá a paní penízky odpustí). Jiný si myslí, že za spotřebu se má zaplatit a normální je nedělat dluhy (např. já). Někdo to třeba bere tak, že ta platba za vodu byla v rámci odměny za uskutečněné soulože. Myslím si, že kdyby měla paní čisté svědomí, tak se tady neptá.
Minimálně na to existuje neoficiální "zákon slušnosti".
Bydlela jste s ním? Spotřebovávala jste "jeho" vodu? Tak je snad logické, že byste za ní měla i dobrovolně zaplatit. Když to neuděláte, napovídá to leccos o Vašem charakteru. Netuším, co jste si udělali, ale že by to vymáhal soudně není pravděpodobné (ale ani vyloučené).
tomkk - Tak jistě, jen předpokládám, že když tazatelka píše "...já jsem se stěhovala od chlapa..." nebyla u něj na týdenní návštěvě, ale žila s ním nějaký čas ve společné domácnosti.
slavco - To nelze srovnávat. Vy víte, že mu uklízela a prala? A on žádné práce v domácnosti nedělal? A i kdyby to dělala, nic jí to nestálo, kdyžto on za tu vodu tvrdě platil vodárnám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.