Dobrý den, přemýšlím o posteli z masivu. Chtěla bych 200x200 masiv asi ořech. Jaký materiál je nejlepší na postel? Nechat udělat i rošt u truhláře? Kolik cca to vyjde? Myšleno od 10 tisíc po 30 tisíc kč, bavím se o normální obyčejné posteli s čelem žádná postel s nebesy atd. Jaká minimální tloušťka materiálu? Půjde to složit a slepit na místě? Půjde o byt. Půjde to přestěhovat do jiného bytu? Jaká je životnost takovéto postele? Prý ta postel jde sčepovat že se to nelepí a jde to rozebrat kdykoliv?
200x200 je nestandard a matrace se budou těžko shánět a budou draží jak obyčejné
petrak
Samozřejmě že to nebudou nějaké z IKEA nebo Jysk. Když už tak matrace 2 a jedna kolem 10 litrů. Je to menší investice než si koupit 2 matrace za 10k které vydrží 3 roky a to možná?
Počítej rozumna min.20 spis 30k.. svepomoci za 5 orech ca7?, celkem jednoduchá práce na víkend. Pár posteli jsem vyrobil,masiv 28mm,rozebiratelny(vruty),nelepil jsem nevrze to.
petrak
I s tím roštem to tak bude cca? Peníze problém nejsou.
200x200 je naprosto zbytečná velikost. Úplně postačí 150x200. Velké matrace se staršně špatně povlékají a je zbytečně moc materiálu na praní a sušení. Najděte stolaře a prodiskutujte s ním materiál, výšku a čela. Nemusíte objednat, ale dostanete se do obrazu.
doplněno 12.03.25 10:16:
Máte daleko do Polska? Nesmírně dobré zkušenosti! Komunikace, poctivá práce. Stačí za hranice koukat, kde vyrábějí meble, zastavit se, domluvit se! Skvělá cena, skvělá práce.
petrak
180x200 je minimum a stolaře obvolávám ale víte jak to je, když ptáčka lapají krásně mu zpívají, vyslechnu si kecy jak to bude stát minimálně 50k protože elektřina a dřevo a protože se topí v zakázkách, vyzkouším portál nej řemeslníci.
asd1
Dobrý truhlář nepotřebuje zprostředkovatele za provizi, má kšeftů že neví kam dřív. Recenze jsou dokumentace vyrobenýho a návštěva dílny kde vidíš rozpracovaný zakázky i materiál (řezivo).
Postel je triviální záležitost, a osobně pokud bych jí nezvládl vyrobit sám, tak bych to zadal truhlářskýmu učňáku, tam to učňové pod dohledem udělají tak jak to má vzorově vypadat a nebude to předražený. Natírání pak klidně svépomocí nebo taky tam.
tm
Jak říkám, remeslnik do domu, hůl do ruky. Jasně, spotřebuje elektřiny za 50 korun, ale protože jsou drahé energie, postel bude minimálně za 50. Vykaslete se na truhláře - za 50 tisíc seženete na internetu velmi kvalitní postel i s matrací a roštem, že na ni budete skákat do smrti. A nebudete se muset prosit jak chudák, co chce koupit předraženou postel.
Asi takhle. Ořechový masiv je cenově přibližně podobný jako dub, tedy přes třicet tisíc za kubík řeziva. Na běžnou postel jsou potřeba tak čtyři fošny plus nějaká měkota na rošty. Něco kování a kapka laku a jsme na deseti tisících jen za materiál a to na to ještě nikdo nesáhnul. Složit na místě to půjde, ovšem potom ji celou přestěhovat vcelku může být sakra problém.
petrak
Já chci postel kompletně sčepovat žádné kování atd zbytečné a je to k ničemu, navíc se ty fošny budou brousit a lakovat ideálně bezbarvý lak
Když čepovat, tak čepovat. To není žádný problém. Slepí se to na místě a je hotovo. Problém nastane u stěhování, neb se to do žádných dveří nedostane a bude to na motorovou pilu. Samozřejmě, že se to musí po hoblování brousit a lakovat. To ale nemá s čepováním vůbec nic společného.
Nenech se odradit osobně mam postel 200×220cm tkzv.dúchodcovskou je vyšší dobře se z ní vstává a mám i elektrické polohovací rošty asi zbytečnost nak to nevyužiju ale tenkrat byly za pěknou cenu a já to chtěl a věř že za menší bych neměnil Matrace mam dvě 100×220cm Matraci v kuse sem kdysy měl a sem z ní vyléčenej už bych jí nechtěl Postel se dá rozebrat a kdykoli přestěhovat Stála mi tehdá komplet 45000kč Kupováno zde : domestav.cz/... Na prodejně sem byl osobně bez problému mi vyhověli ve všech požadavcích a na prodejně sem si vyzkoušel i matrace
petrak
A proč jste zvolil velkovýrobu a ne stolaře? Osobně všude je riziko a všude vás můžou ojebat nicméně záruka je i u stolaře a bylo by to na smlouvu. A ovlivnit se nenechám nejsem ovce a že někomu vyhovuje možnost A mě může vyhovovat možnost B.
Měl už sem od nich kdysy na starym bytě postel 140×220cm a byl sem sni spokojen mimochodem mam ji furt v pokojíku A tak to bylo trochu dílem náhody vyzvedával sem v Plzni děti co měli dojet z tabora měli zpoždění a ja tam brouzdal po krámech a byl zvědavej co tam je Nelituju postel je kvalitní vyhovuje mi Tim nechci tvrdit že by od truhláře nemohla bejt stejně dobrá Bude to asi hlavně o ceně a pokud maš ověřenýho šikovnýho truhláře s rozumnýma cenama tak proč ne Jinak s povlečením a prostěradly problém nemam je toho plnej internet I matrace dnes člověku udělaj na míru jak chce tam de jen o to si zkusit jak se na tom leží mě třeba vyhovujou měkčí
Souhlasím s tím, že větší postel je skvělá věc. Máme v bytě 220×200 a v domě ještě větší, 280×220. Když je na ní místo,tak je to paráda. A ještě zvedátko, to je pecka. Ale také musím říct, že já ho moc nevyužiju. Když je člověk nemocný,tak to zase ocení.
km
deny276: 280×220... a na tom spíte jak a v kolika lidech: ... a zvedákto?
km- spaní většinou v jednom člověku Fakt Mám ráda prostor a hlavně se během spaní různě točím. Usnu s hlavou na jedné straně a probudím se úplně jinde Postel vysává většinou muž, povlékám většinou já. Klasická i napínací prostěradla. Zvedákto byla nějaká divná forma autokorekce. Správně jsem chtěla napsat - zvedátko. Jako polohování na dálkáč. Ke to fajn, když jste nemocný, jste celý den v posteli a chcete si číst, přizvednout se, nebo dát nožky nahoru.
Zdravím, máme: spime.cz/... a celkem dobrý. Jasně, je to masovka, zakázková od truhláře může (nemusí) být lepší. Máme to jako š. 140 cm, v buku, povrch lak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.