Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání malířských barev - jakou vybrat

Od: ron odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, rád bych se poradil s výběrem malířské barvy pro malování chodby a pokojů, na které dlouho nikdo nesáhl - je tam barva ještě z nějakých 90. let.*smich* Počítám s nutností povrch důkladně očistit a odmastit (mýdlo, JAR?).

Doporučíte nějakou vhodnou barvu, která bude dobře krýt? Maloval jsem naposledy před lety a to naposledy s Primalex Plus. Poté nějaký HET (pěkně hustý - asi Standard), také jsem měl REMAL a na podkladní vrstvu jsem dával klasického Malíře (místo penetrace), ale jak říkám bylo to před lety.

Co teď frčí, dobře kryje a je to celkem trvanlivé a alespoň trochu otěruvzdorné? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Primalex Polar

pavlik

Dám jen srovnání. Polar bělost 92%, Dulux Classic 97%. V reálu, vedle sebe, je rozdíl velký. Polar jsem používal kdysi před lety, ale kde ty loňské sněhy jsou...

Dokonale svítící bílá je krásná, ale za chvíli jsou na ni vidět všecičky nedobroty. Prasklinka, pavučinka, roh se změní ve vystínovaný, plastický kaz. Obyč bílá nebo barevná tak háklivé nejsou. Vlastní zkušenost.

pavlik

Děkuju, to je pravda. 6 let bydlím v novostavbě a zpovykal jsem. Před tím v domě, kde zdi opravdu bez vad nebyly. Ale i tak, záleží co je to za místnost. Teď jsem přemalovával místnost na sever, s nevelkým oknem a ten rozdíl v bělosti, a vliv na světlost v místnosti, je opravdu obrovský. To bych přivíral oči i před vadou. Navíc se s tím Duluxem krásně dělá. Když je člověk pečlivý, tak stačí 1 vrstva. U polaru se mi to nepovedlo.

Také jsme kdysi používali Polar. Teď používáme Dulux. Bílá je opravdu úžasná, i na nanášení. Tedy, i jejich ostatní barvy mají vcelku dobrou pigmentaci, ale ta jejich bílá je pecka.
mirek
Primalex Polar už nikdy, Malíř je jen dobrá cena, ale kvalita hrozná. Nejvíce se mi osvědčil Primalex plus na ten nedám dopustit, ale koupit ho někde v barvy, laky ne v hobby marketu.

hodnocení

2x

HET klasik, seškrábat, opravit defekty, dvě vrsty a čau

km
hodnocení

0x

přidám se: na sádrokartony a štukované stěny se předpokládám používá stejný typ barev (totožnou barvou mohu natřít obojí), platí to i v případě sdk v kouplenách? děkuji.

krtek6
hodnocení

0x

pokud tam je hodně vrstev, ta se stejně škrabání nevyhneš...pak je jedno jak to kryje...

ron
hodnocení

Díky všem za rady. Co třeba HET Klasik. No očistil bych to, odmastil, vyspravil či oškrábal, tak bych tam asi prdnul základ (ala penetrace) třeba Malířem (nejelevnější barva) pěkně štětkou a na vrchní vrstvu bych dal asi ten HET. Dobrý nápad?

re4zon
Het je nejlepsi volba. Kombinace ale nedoporucuju, radsi prvni vrstvu hetem naredenym tak 30% vody. Pak nebude (tolik) videt, kdyz se nekde pri finalni vrstve kousek nepovede.

Malíř - vzhledem k tomu jak "kryje" je ve finále jednou z nejdražších barev...určitě bych ho nedával jako podklad...ten HET je po první vrstvě tam bílý, že člověk skoro přemýšlí jestli malovat druhou vrstvu...ale jo nedokonalosti se najdou tak se to rychle přeběhne a je

krtek6

HET klasik má jednu z největších bělostí...já nemaluju ničím jiným...poměr cena výkon lepší jak u Primalexu a jestli někdo tvrdí, že je drahá tak kecá nebo neumí nakupovat...já to vždycky kupuju levněji jak slavnej Primalex

ron
hodnocení

*palec*, tak dáme HETku, na tu chodbu přemýšlím, zda kvůli spotřebě nejít do levnější varianty, ale na pokoj(e) určitě tedy HET. Jinak ten Malíř je taková vodovka, to souhlas. Opravdu ta kombinace není možná? Nejde ani tak o nutnost to vymalovat dvakrát, ale o to, aby to drželo a pojilo se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]