Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik by jste dali za spolubydleni,vlastne pruchozi pokoj

Od: naivni® odpovědí: 32 změna:
Zajimalo by mne,zda je 9000kc mesicne drahe,kdyz bydlim u znameho ve spolubydleni,kazdy mame svuj pokoj,ale ja defacto nemam pokoj,ale spis kuchyn.je tam lednice,sporak a kuchynska linka,no a pak tam mam svou postel,skrinky atd.Ale jde mi o to,ze ja vlastne nemam vubec soukromi.on kdykoliv si jde ke me do pokoje a kdyz mam treba privrene dvere,tak proste ani nezaklepe a jde si klidne dal jakoby se nechumelilo.a to nemluvim o tom,ze mu peru,uklizim vsude,varim(ne z mych penez),on na nic nesahne,je linej jak ves.jsem hloupa,ze jsem mu na tech 9000kc pristoupila uz na zacatku,bydlim tu 2 roky a za tu dobu mi uz reklo kolik lidi,ze je to drahy,kdyz mam vlastne pruchozi pokoj.podotykam,ze bydlime v Praze,ne v centru.co myslite vy?je to dost?nebo normalka ta cena za mesic?predem dekuji

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Sorry jako.

K penězům se vyjadřovat nebudu, neznám Pražské poměry.

Perete, vaříte, uklízíte, žijete v průchozím kamrlíku.

Vždy sem si myslel že služkám se platí, né že služka platí panu domácímu.

No ale asi vám to v něčem vyhovovalo, bydlet takhle dva roky.

Jen k těm vašim 9000kč, letmo sem nahlédl do pronajmů v Praze.

reality.idnes.cz/...

realitymix.cz/...

Patnáct litrů plus poplatky za kuchyň, no neber to. Ale pořád lepší, než pod mostem.

hodnocení

Koukam teda,ze jsem opravdu blba jak...Jen na svou obhajobunevarim mu kazdy den a u nej v pokoji mu uz take neuklizim,ale zbytek je vse na me.Ja myslim,ze sluska ze me uz davno jsem.dekuji Vam za odpoved
salam

A já si myslel že služka bydlí za praci zadarmo

Jenže co se ženské emancipovaly, no tak holt ať platí :/) A vaření není žádná práce která by kompenzovala bydlení, to by musela poskytovat ještě jiný služby ;)

Tomu se říká rovnoprávnost.

riva
hodnocení

4x

Bydlet u nějakého lenocha a starat se o něj bych nechtěl ani zadara.

panmajitel
hodnocení

4x
Kdyz mi budes varit a uklizet, u mne muzes byt zadarmo. Mam velky dum, mela bys svuj pokoj, velkou zahradu na relax, ale neni to praha..

no ..Vaše nabídka byla první...měl jsem si více pospíšit*zed*

hodnocení

Oooo...dekuji za nabidku,ale vy si ze me delate srandu,ze?ja se ani nedivim,ze jsem tady vsem pro smich.Musim rict,ze jsem i chvili vahalakde teda bydlite?
panmajitel
Bohuzel daleko, Zlinsky kraj

@naivni Já si myslím, že ta nabídka je beze srandy zcela korektní.

km
09.03.25 08:31
hodnocení

4x
*alene*

hodnocení

3x

To si z nás tady děláte srandu, ne?

Bydlet v průchoďáku, dělat někomu služku a ještě za to platit?*ee*

Koukla jsem do skupiny spolubydlení PRAH/... cena cca okolo 10 tis.+vratná kauce. Můžete si tam dát poptávku, případně reagovat na nabídky.

hodnocení

Srandu si nedelam,ale musim rict,ze uz jsem takhle byla 3×ve spolubydleni a vzdy je naky problem,bud jsem dojizdela do prace hroznou dalku,nebo si s tema lidma proste nesednete.a tohle bydleni mi vyhovovalo v tom,ze se zname a hlavne je to blizko,kde bydli ma dcera,pak i sestra.chtela jsem jim byt na blizku.
hodnocení

Jo a na kauci opravdu nemam.tenhle kauci po mne nechtel,mohla jsem se hned nastehovat.
ivka

Tak na co si stěžuješ naivko? Zvláš když nemáš ani na kauci, to bude asi dobrá sorta :)

Známá dává celej byt v Praze za 7700 + poplatky a už od 2020 nezvedá nájem.

Ale někomu, kdo nemá ani na kauci (Má exekuce insolvence a základku nebo všechno dohromady), svěřovat majetek v hodnotě vyšších mega kč, tak to je úsměvné...

Nevím kolik stojí jeden uzamykatelnej pokoj na ubytovně?

ivka: 7700+poplatky není v praze byt, ale kobka 1+kk tak dvacet metrů?

hodnocení

@ivka My jsme spolu husy nepasli,tak mi laskave netykejte!A kde jste prisla na to,ze mam exekuce,insolvenci a zakladku?
To by mne fakt zajimalo.Vy mate asi vesteckou kouli,ze?Laskave mne prestante urazet a hodte se do klidu.Na vase trapny nazory nejsem zvedava.

hodnocení

3x

"každý máme svůj pokoj, ale já nemám pokoj". Jsem tady jediný, který souvislosti ve větě nerozumí? Když tak mně to blbci vysvětlete, děkuji.

hodnocení

Blbec jsem ja.to tady vidim.
Byt je 1+1,on ma svuj pokoj a ja bydlim v kuchyni,ktera je stejne velka.
salam

No tak hele, jestli on platí 18 -20 000 i s energiema nájemný no tak prostě platíš půlku.

Co chceš jako slyšet? Že platíš málo anebo moc? Tak pošli fotku já ti řeknu, kolik bys platila u mě :)

hodnocení

3x
Vykašli se na něj

hodnocení

2x
Platit někomu za to, že mu děláte služku (ale ani ty nemívaly v domech průchozí pokoje) mi přijde naprosto mimo.
Nevím, jak extrémně se posunuly ceny, ale známá měla před 5 lety v Praze vlastní pokoj za 2500 měsíčně.
hodnocení

Tak za 2500kc dneska nic nesezenete urcite.jsem hloupa,ze jsem mu na to kyvla od zacatku,takze ted mi je blby si najednou rict,ze je to drahy.

hodnocení

2x
Tvuj nick vše dostatečně vyjadřuje. Já bych do tohodle nikdy nešel.
hodnocení

Ooo...dekuji za uprimnost.bohuzel...
pohodarka
Hlavně se tím netrapte, všichni jsme byli někdy v něčem naivni,abychom pak pochopili že je něco přes čáru a většinou tu naši. Lepe později než vůbec..kdo se neptá nic se nedozví...No někdy i když se ptáte
ale to je o něčem jiném...
No snad se vám časem vaše přílišná dobrota
A starostlivost v něčem příjemném vrátí *palec*

slayer
hodnocení

2x
Za něco podobného platí známý v Praze 5000,- a nikomu vařit a uklízet nemusí. Má to snížené právě kvůli tomu žádnému soukromí, bydlí prakticky v obýváku s kuchyní, kam mají volný přístup všichni. Ale není to v centru no. Když se odpoutáš od toho centra, tak za 9-10 určitě seženeš samostatný pokoj, kde budeš mít soukromí a nebudeš muset dělat nic. S trochou štěstí jde za 10-12 sehnat malá garsonka. Další známý za tuto cenu bydlí přímo na IP Pavlova. Myslím, že platí 11 se vším. Ale měl štěstí, běžná cena je o dost vyšší.

ltz
hodnocení

2x
To že nebudete mít moc soukromi, vám muselo určitě dojít hned, když vám nabídl k obývání kuchyň. A vaříte i pro něj, to asi proto, že je to váš známý a taky proto, že jste taková moc hodná. To samé s tím uklízením a praním. A nebo to sám vyžaduje? Asi to chtělo lépe si dojednat podmínky, jak vše bude fungovat. Ta cena ve vašem případě je také dost vysoká, zneužívá vás. I to, že sám od sebe by měl vědět, že je slušnost aspoň zaklepat na dveře, když jde k vám k ženě, prostě buran. To abyste pomalu měla i strach být s takovým v jednom bytě.

salam
hodnocení

0x

Prosím tě kolikrát měsíčně mu vaříš, Tomáš aspoň snídaně oběd večeře každý den? Asi né že? Tak zase nepřeháněj já znám tyhle ty ženský, třikrát do měsíce připravit nějaký jídlo a už se považujou za služku :)

Najdi si nějakýho normálního chlapa a normální práci a provozuj normální život - Ten tvůj dotaz není nic jinýho než jenom spekulace a chceš slyšet to co si chceš potvrdit.

Jestli chceš levnější spolubydlení no tak si musíš najít nějaký byt kde je třeba 5 pokojů, tam se vejdeš třeba do 7000 v Pze.

hodnocení

0x

Za těhle podmínek víc než drahé...*alene*

prostromek
hodnocení

0x

Tak tenkrát jste sháněla něco narychlo a známý nabídl bez kauce.

Jak píšete, využila jste toho, tlačil Vás čas, a navíc máte blízko sebe příbuzné.

Zřejmě uklízíte společné prostory - kuchyň, koupelnu, předsíň, wc.

S tím vaření ale chápu, že když vaříte, tak se lépe a levněji vaří pro dva, než když jeden šmrdlá guláš a druhý špagety s kečupem. Okupovali byste oba dva prostor u kuchyňské linky, navíc i nádobí po dvojím vaření. Osobně bych vařila jedno kvalitní jídlo, když ne v týdnu, tak o víkendu určitě a navařit více i na pondělí. Pokud tedy i večeře, tak nějakou rychlou pánvičku.

Za mě ekonomicky je výhodnější vařit jedno dobré jídlo pro oba.

Píšete, že za suroviny zaplatí. Tak pokud se z toho najíte i Vy, neviděla bych tam problém.

Vím, nejsou jenom obědy, pokud by zbývalo i na jídlo pro Vás na snídani, tak možná dobrý.

Jeho myšlení = jde do kuchyně a neklepe, bere to vše jako svůj byt, proč by klepal doma? Je to neuctivý, neslušný vidlák.

9000 za bydlení bez soukromí je předražené, půlka by mu měla stačit za to Vaše vaření a úklid.

Rozhoďte sítě mezi svými známými, ptejte se v práci kolegů po samostatném pokoji.

Pokud máte stabilní práci, pravidelný příjem na účet v bance, dostáváte od banky nabídky, kolik by Vám půjčily.

I tím byste se mohla odpoutat z tohoto nevyhovujícího ubytování.

Pokud máte dceru, která bydlí blízko Vás, tak jste již žena okolo 40 let?

Potom bych se opravdu podívala na ty seznamky a hledala přítele (který by Vás chtěl a Vy jeho) s bydlením v domečku.

Jedna nabídka tu již padla výše a nemyslete, že to je jediná na webu.

Samozřejmě si každý dá pozor, aby nenaběhl, nebude to z měsíce na měsíc, ale za ty roky, co jste v této kuchyni jste již nějaké seznamovací nabídky mohla prozkoumat a pokusit se. Není to jednoduché, musíte se chtít navzájem, pokud byste tomu byla sama nakloněná a chtít spíše vážný vztah s pozdějším přistěhováním.

hodnocení

@prostromek dekuji moc za tak rozsahlou odpoved.Jako kdyby jste mne znala...Vse jste odhadla jak pisete.
Site budu rozhazovat,jen asi potrebuji k tomuto rozhodnuti nak nakopnout.A myslim,ze Vase rady mi k tomu urcite pomuzou.Jste velice chapajici a ja Vam dekuji za to,ze jste me neurazela,ze jsem sluzka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]