Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolňování šroubku volnoběhu motorové pily

Od: jaroslav® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, u motorové pily Jonsered se mi stále povoluje šroubek seřizování volnoběhu (stačí jeden nebo dva řezy) Zřejmě vypadlo nějaké zajištění (v závitu u karburátoru je vidět jen prázdná dírka)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na šroubcích bývají pružinky, prohlédněte si karburátor...ty šrouby v umělohmotném "obalu"

Od volnoběhu (škrtící klapky) je ten černý bez pružinky:), ty v plastu jsou pro bohatost. Každopádně, pokud je možnost, doplnění pružinky by to vyřešilo. Další možností, pokud je nastavení stabilní a není potřeba s ním často kroutit, je zalepení závitu nějakým nizko/středně pevnostnim závitovým lepidlem/tmelem, případně barvou. Nebo závit na šroubku prostě "nakurvit" třeba stisknutím kleštěma, aby šel trochu ztuha, ale jen malinko, když jde do hliníku.
trtr

Zdravím, napakujte závit teflon páskou, seřiďte a pohoda.

milanb
Jako radit nekomu “nakurvit zavit” kdyz vite, ze je to do hliniku, vy jste kutil jak hovado.
To byla poslední možnost, ten šroubek se nastaví jednou. Závit stačí trošku načít, ne úplně zničit:)
trtr

No jo,ale to domrví ten hliník/zinek. *hi*

vernon
Stačí to napakovat takovou tou instalatérskou nití. Už jsem to taky kdysi dělal, ale u pitbiku. A fakt to funguje. Výhoda je, že se s tím šroubkem dá furt hýbat.

hodnocení

Tak jsem to vyřešil tím, že jsem do díry před šroubek vyrobil asi 8mm dlouhou pružinku (systém seřizování neumožňuje aby pružinka byla venku) a navíc jsem ještě šroubek napakoval silikonem.*palec2* Zítra vyzkouším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]